Kaya'nın açıklamaları şöyle: "2022 YKS sonuçları açıklandı. Açıklanan sınav sonuçları bize bir kez daha göstermiştir ki, AKP iktidarı ve onun sınava dayalı eğitim sistemi eşitsizlik, karamsarlık ve umutsuzluktan başka bir şey üretmemiştir.  Nitekim Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) başvuran 3 milyon 234 bin 318 adaydan, 3 milyon 8 bin 287'si sınava katılmış, 226 bin 31 aday sınava hiç girmemiştir.

“YURT-BURS SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

AKP iktidarını, yurt sorununu ivedilikle çözmesi için bir kez daha uyarıyorum. Üniversite öğrencileri artık barınma sorunu yaşamamalıdır. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin tamamının yurt ihtiyacı karşılanmalı; gençlerimiz cemaat ve tarikatların eline bırakılmamalıdır. Tüm yurtlarda öğrencilere ücretsiz internet hizmeti sağlanmalıdır.

"SINAV SONUÇLARI SİSTEMİN KAOSUNU ORTAYA KOYDU"

Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) başvuran 2 milyon 56 bin 466 adaydan, 1 milyon 852 bin 678'i sınava girerken, 203 bin 788 aday sınava hiç girmemiştir. Toplamda 429 bin aday sınava girmemiş. Gençlerimiz daha sınava girmeden gelecekten umutlarını kesmekte, sistem dışına çıkmaktadırlar. Sınav sonuçları ise pandemi nedeniyle daha da ağırlaşan eğitim siteminin içinde bulunduğu kaosu ortaya koymaktadır. Adayların sadece sınava girme konusunda eşit oldukları, devlet okullarının bile kendi içinde ‘nitelikli-niteliksiz okul’ ayrımının yapıldığı özel okullarla devlet okulları arasındaki farkın gün geçtikçe daha da arttığı bu eğitim sistemi sadece eşitsizlik üretmektedir.

Editör: Habererk Haber Merkezi