İstanbul 12. İdare Mahkemesi, Ümraniye Belediyesi’nde Denetim Komisyonu’na CHP’li bir üyenin alınması gerektiğini belirterek, AKP’li belediyenin bu üyeyi komisyondan çıkarmasını “yasa dışı” buldu ve iptal etti. Ümraniye Belediyesi’nde AKP ve İYİ Parti arasında yapılan işbirliği mahkeme kararıyla ortaya çıktı.

2023 yılının başında Ümraniye Belediye Meclisi, Denetim Komisyonu’nu seçti. Komisyon, partilerin meclisteki sandalye sayısına göre iki AKP’li ve bir CHP’li üyeden oluşmalıydı. Fakat, yasaya göre komisyonda bulunması zorunlu olan CHP’li üye görevlendirilmedi. İYİ Parti’den Tolga Can komisyona aday gösterildi ve AKP’li üyelerin oylarıyla seçildi. Böylece komisyonda iki AKP’li ve bir İYİ Parti’li üye yer aldı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş Cinayeti İddianamesi Hazırlandı Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş Cinayeti İddianamesi Hazırlandı

BELEDİYE DENETLENMEDİ

“Sayıştay belediyeleri yeterince denetleyemiyor. Denetim Komisyonu da bilinen sebeplerden dolayı Ümraniye Belediyesi’ni denetlemedi. Ümraniye Belediyesi denetlenmedi” diyen CHP’li üye avukat Filiz Öztürk Çelik, kararı mahkemeye götürdü.

İŞBİRLİĞİ KANITLANDI

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, işlemin yasa dışı olduğunu söyleyerek iptaline hükmetti. Ancak mahkeme iptal kararını aylar sonra verdiği ve denetim komisyonu da işini bitirdiği için bir şey yapılamadı. Bu kararla birlikte Ümraniye Belediye Meclisi’ndeki AKP ve İYİ Parti’nin yasa dışı işbirliği de kanıtlanmış oldu.

Kaynak: Haber merkezi