İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Dervişoğlu, "Meclis'te olabildiğince aktif olmaya çalışacağım" dedi.

Abdullah Güler başkanlığındaki AKP heyeti, İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkan olarak seçilen Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Dervişoğlu, heyeti TBMM'deki ofisinde karşıladı. Güler, Dervişoğlu'na Kız Kulesi motifli bir çini seramik hediye etti. Yaklaşık bir saat süren kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşmenin ardından her iki lider de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunların çözümünün TBMM'de olduğunu belirterek, Meclis çalışmalarının önemine vurgu yaptı ve AK Parti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dervişoğlu, Meclis çalışmalarının partiler ve grup başkanları için önemli olduğunu, özellikle kritik günlerde ve yasal düzenlemelerde Meclis'te bulunmanın gerekliliğini ifade etti. Geçmişte grup başkan vekiliyken liderlerin Meclis'te bulunmamasına yönelik eleştirilerde bulunduğunu hatırlatarak, bu eleştirileri dikkate alarak Meclis'te daha fazla zaman geçireceğini söyledi.

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme olup olmayacağına dair soruya, ziyarette bu konunun gündeme gelmediğini, ancak Cumhurbaşkanı'nın görüşmeye açık olduğunu belirttiğini kaydetti. Ayrıca, sokak hayvanları sorununun da görüşmede ele alındığını ve bu konuda siyasi partilerin ortak çalışma yapmasının gerekliliğine değindi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ise ziyaretin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Dervişoğlu'nun Meclis çalışmalarına verdiği önemi ve geçmişteki katkılarını takdir ettiğini söyledi. Güler, komisyon ve Genel Kurul çalışmalarında iş birliğinin ve diyalogun devam edeceğini belirtti ve Dervişoğlu'nun tecrübesinden faydalanmayı arzuladıklarını ifade etti.

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

Kaynak: DHA