AKP Milletvekili Alpay Özalan sosyal medyada Mansur Yavaş ve Meral Akşener’in 23 Nisan 2023’te Konya’da gerçekleştirdikleri mitingde toplanan kalabalığı gösterdiği öne sürülerek bir video paylaştı. Bir seçim otobüsü ve küçük bir kalabalığın yer aldığı videoda önce bir kadın “Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, Konya Büyükşehirlilerimize iyi bayramlar diliyor.” duyurusu yapıldı.

MANSUR YAVAŞ BAYRAMLAŞMAYA AİT GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞMIŞTI

Mansur Yavaş, Konya Mitingi’nin gerçekleştirileceği alanda olmayan görüntüleri, kişisel Twitter hesabından “Konya CHP İl Başkanlığı’na bayramlaşma ziyaretimiz mini bir mitinge döndü.” notuyla paylaşmıştı.

Doğruluk Payı’nın haberine göre; Konya’da iki liderin mitingi, önceden planlandığı gibi Alaattin Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Sosyal medya ve basında iki liderin Konya mitinginden olduğu öne sürülerek paylaşılan ve küçük bir kalabalığı gösteren görüntüler ise bu mitinge değil, Mansur Yavaş’ın Konya CHP İl Başkanlığı’na gerçekleştirdiği bayramlaşma ziyaretine ait.

Meral Akşener ve Mansur Yavaş’ın 23 Nisan’da gerçekleştirdiği Konya Mitingi’nde toplanan gerçek kalabalığa dair görüntüler ise şöyle:

Editör: Ali Özyiğit