AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışması yaptığı sırada silahlı bir saldırıya uğradı ve bir kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının uzun namlulu silah ve tabanca kullanılarak gerçekleştirildiğini belirterek “saldırıyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını. Bu tür alçakça saldırıların seçim sürecine ve demokrasimize zarar verdiğini” söyledi.

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışması yaptığı sırada silahlı bir saldırıya uğradı ve bir kişi yaralandı.

BAKAN YERLİKAYA: 1 KİŞİ YARALANDI

Erdoğan'dan çiçeği burnundaki Genel Başkan Dervişoğlu'na tebrik! İYİ Parti Saray'a mı dümen kıracak? Erdoğan'dan çiçeği burnundaki Genel Başkan Dervişoğlu'na tebrik! İYİ Parti Saray'a mı dümen kıracak?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Bugün saat 16.30 civarında AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayımız Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesinde düzenlediği aday tanıtım etkinliğine uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş edildiğini. Saldırı sonucunda E. G. D isimli kadın vatandaşımızın yaralandığını. Saldırıyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ettiğini. Bu tür alçakça saldırıların seçim sürecine ve demokrasimize zarar verdiğini” ifade etti.

BAKAN TUNÇ: KÜÇÜKÇEKÇEKÇEKMECE BAŞSAVCILIĞI ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da “Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması esnasında yapılan silahlı saldırıyı kınadığını. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar dilediğini. Saldırı hakkında Küçükçekmece Başsavcılığı’nın adli soruşturma başlattığını. Saldırganların yakalanması için çalışmaların sürdüğünü. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırıların asla başarıya ulaşamayacağını” dile getirdi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

 Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada “10.02.2024 tarihinde AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayımız Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesinde bulunan bir dernekte seçim çalışmalarını sürdürdüğü sırada, derneğin olduğu sokak başına silahla ateş açılması neticesinde bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca hemen soruşturma başlatıldığını. Şüphelilerin yakalanması için tüm sürecin titizlikle yürütüldüğünü. Soruşturmanın her yönüyle devam ettiğini” belirtti.

ÖMER ÇELİK’TEN CNN TÜRK’E AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında gerçekleşen saldırı hakkında CNN Türk’e açıklamalarda bulundu.

MURAT KURUM’DAN AÇIKLAMA

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın etkinliğinde uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıyı duyurdu. Kurum, paylaşımında şu sözleri kullandı: “Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yürüttüğü sırada uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Hepimize başsağlığı diliyorum. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla yolumuzdan alıkoyamayacak!”

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUM

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması esnasında meydana gelen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Seçim sürecini bu tür saldırılarla etkilemek isteyenlere karşı uyanık olacağız. Kimseye birlik ve beraberliğimizi bozma imkanı vermeyeceğiz.”

Kaynak: DHA