Aksaray Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sosyal medya hesaplarında bir video paylaşarak, bayramı kutlamak istedi. Ancak yapılan yanlış, pes dedirtti.

Aksaray Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yayınladığı kutlama videosunda, “29 Ekim Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” denildi. Yapılan yanlış nedeniyle paylaşıma tepki yağarken, kutlama videosu bir süre sonra kaldırıldı.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, yapılan yanlışı, "Bu bir ironi mi, yapılan bir cehaletin böyle ironi aracılığıyla giderilmesi mi, bilmiyorum" sözleriyle açıklarken, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. 23 Nisan, Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramıdır. 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’dır, 30 Ağustos, Zafer Bayramı’dır. 29 Ekim de Cumhuriyet Bayramı’dır. Öncelikle belediyedeki arkadaşlarımıza bunu anlatalım.

Anadolu’da güzel bir söz vardır, 'namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz' diye. Bu tip bayramlarımız, milli bayramlarımız, Cumhuriyet’le özdeşleşen bayramlarımız genelde iktidar ve onun aparatları tarafından çok önemsiz bulunduğu için, grup başkanvekilleri Mahir Ünal bunu izah etti, Cumhuriyet’le birlikte toplumumuzun cahil kaldığına benzer zırvalamalarda bulundu, bu da aslında bu zihniyetin kalıntısı olabilir. Peşinen bir hüküm vermek istemiyorum ama 29 Ekim, Cumhuriyet Bayramı’dır. Bunu Sayın Belediye Başkanımız ve kadrosu öğrensin. İroniyse neden ben retweet yaptıktan sonra paylaşımlarını sildiler? Aslında bunun bir ironi olmadığını, baltayı taşa vurduklarını fark ettiler, sonra da… Koskoca belediye, bunun personeli, 29 Ekim’in Çocuk Bayramı olmadığını bilmez mi? Neresinden baksan tutarsız, neresinden baksanız cahilce bir anlayış. Daha önce de AK Parti'nin değişik belediyelerinde yaşanmıştır. Ben, benzer uygulamaların bir tezahür olarak görüyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı belediye başkanımıza da öğretecek şekilde, tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum."

Editör: Yadigar Hanım