AKP’li Hayati Borcekli ve ailesine ait şirketler, Beyoğlu Belediyesi’nden peş peşe ihaleler kazanmaya devam ediyor. Son olarak, 2023 yılının son gününde, belediyenin düzenlediği yarı zamanlı eğitim hizmeti alımı ihalesini, tek başına katılan Belnet firması 13 milyon 275 bin TL’ye aldı. Bu firma, 2019’da Hayati Borcekli tarafından kurulmuş ve ilk kez ihale almıştı.

Belnet’in aynı adresinde, ismi değişiklik gösteren Serüven firması da, son 5 yılda Beyoğlu Belediyesi’nden 13 ihale almıştı. Bu ihalelerin toplam değeri 21 milyon 458 bin 120 TL’yi buluyor. Serüven firmasının ortakları arasında Hayati Borcekli’nin akrabaları Mesut Borcekli ve Bayram Borcekli de var. Ayrıca, Serüven firması Esenler Belediyesi’nden de 2022 yılında 2 ihale almıştı. Bu iki ihale de 3 milyon 450 bin 863 TL’ye mal olmuştu.

Kuvvetli Yağışlar  Barajları Doldurdu Kuvvetli Yağışlar Barajları Doldurdu

Hayati Borcekli, ihaleleri aldığı AKP’li belediyelere sosyal medyadan da destek veriyor. Muhalefeti ve CHP’yi eleştiren paylaşımlar yapıyor. AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile çekilen fotoğraflarını da gururla paylaşıyor.

Kaynak: Haber merkezi