AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren maaş  zammı konusunda açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV'de  katıldığı canlı yayında konuşan Akbaşoğlu, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının asgari ret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin teknik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Toplu sözleşmeler çerçevesinde ortaya çıkan bir oran var, enflasyon oranının yansıtılması söz konusu bir de refah payını buraya ekleyerek memur maaşlarına yansıtılacak. Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın vaat ettiği gerçekleştirilecektir. Bu da inşallah bir ay içerisinde göreceğiz" dedi.

"ENFLASYONU BEKLİYORUZ"

Asgari ücret ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaat ettiği rakamlara yönelik komisyonlar oluşur oluşmaz kanun teklifi  vereceklerini dile getirene Akbaşoğlu, 6 aylık enflasyon oranının belirlenmesinin ardırdan refah farkı ile birlikte zamların aaçıklanacağını söyledi.

Vatandaşların beklentilerini karşılamak için çalışacaklarını ifade eden Akbayoğlu, "Emeklileri kapsam içerisine alan ve kendi içerisindeki kademelendirmeyi de göz önünde bulunduracak ve çalışanlarımızı memnun edecek düzenlemeyi bir ay içerisinde görmüş olacağız. Bayramdan önce de hem ikramiyelerin hem de maaşların verilmesi konusunda da çalışma söz konusu" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım