AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, kentteki depremzedeler için yapılan konutlardan birine kura ile sahip oldu. AFAD’ın sosyal medya hesabından duyurulan bu haber, kısa süre sonra kaldırıldı. Şanlıurfa’da AFAD ve TOKİ işbirliğiyle inşa edilen deprem konutları, 7 Şubat’ta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dağıtılmıştı. Konutların kura ile verildiği söylenen törende, AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın da ismi çıktı.

Canlı yayınlanan listede, vekilin adı ilk sırada yer aldı. Köklü aşiretten gelen patron vekil 5. etap, 4. kat ve 3+1 özellikli bir daireye kavuşan Yazmacı, iş insanı ve siyasetçi. Turizm sektöründe faaliyet gösteren vekil, otel ve restoran sahibi. Kendi internet sitesinde, "köklü bir aşiretten" geldiğini ifade eden Yazmacı, Milli Aşireti’nin bir ferdi. Aşiret, Kurtuluş Savaşı’nın başlarında Ankara’ya isyan eden ve Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra dağılan bir aşiret. Buna rağmen, Türkiye’nin en büyük aşiretlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yazmacı, Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği’nin kurucularından. Ayrıca, patronlar örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nun kurucu ve icra kurulu üyesi, başkan yardımcısı. Patron vekil, geçmişte çıkan haberlerde, "erkek hakimiyetindeki sektöre yeni bir nefes getirmek" ve "kadınlara iş imkanı yaratmakla" gurur duyduğunu söylemişti. Instagram paylaşımı ortadan kayboldu Cevahir Asuman Yazmacı’nın adı, önce Şanlıurfa AFAD Gönüllüleri’nin Instagram hesabında, "deprem konutu kazananlar listesi"nde paylaşıldı. Ancak, bu paylaşım çok geçmeden ortadan kayboldu.

Yazmacı’nın adı, 7 Şubat’ta canlı yayında duyurulan isimler listesinde de bulunuyordu. Silinen Instagram paylaşımı Ensar davasının sanığı müdüre destek ziyareti Yazmacı, 2023 Ağustos ayında, Ensar Vakfı yurtlarında yaşanan cinsel istismar olayıyla ilgili yargılanan ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Asım Sultanoğlu’nu ziyaret edenler arasındaydı. Sultanoğlu’nun atanması, o dönem büyük tepki toplamış, AKP’liler ise Sultanoğlu’na tam destek vermişlerdi. Cevahir Asuman Yazmacı’nın Sultanoğlu’na yaptığı ziyaret, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün X hesabından duyurulmuş, ancak tepkiler üzerine silinmişti.

150 metreden uçuruma düştü burnu bile kanamadı 150 metreden uçuruma düştü burnu bile kanamadı

Kaynak: haber sol- YEKTA ARMANC HATİPOĞLU