2023 bütçesi, TBMM komisyonlarında devam ediyor. Tartışmalara sahne olan bütçe görüşmelerinde AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş de yeni bir skandala imza attı. Güneş, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığıyla bilinen Said Nursi’yi övdü.

Görüşmelerde çıkan tartışmada HDP sıralarına seslenen AKP Milletvekili Ekrem Çelebi “Çözüm sürecini AK Parti yaptı. Hıyaneti yapan kimdi? Külahınızı alın, önünüze koyun” dedi. Terör örgütünün hareket kabiliyetini yitirmek üzere olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da “Bazılarının zoruna gidebilir. Savunma değil, taarruz anlayışıyla derin ABD’nin bölgedeki oyunları bozulmuştur” ifaadelerini kullandı.

Tartışmalara katılan AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Birinci Dünya Savaşı bittiğinde, o dönemde de aynı bugün gibi ayrılıkçı tohumları ekmek isteyenlere karşı, başta Said Nursi olmak üzere, o günün bilim adamları, ileri gelenleri buna geçit vermemişlerdir” diye konuştu.

Muhalefetin uyuşturucu ticaretiyle ilgili eleştirilerine yanıt veren AK Partili Salih Cora da “Atatürk’ü de, İnönü’yü de, Menderes’i de Demirel’i de, Erbakan’ı da uyuşturucu ticaretiyle suçlamışlardı. Bugün de benzer bir senaryo izliyoruz” dedi.

Editör: Yadigar Hanım