MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, 7 Kasım'da toplanacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) yetki verilmesi ve aday belirleme çalışmalarının da hız kazanması bekleniyor. MKYK toplantısının ardından aday olmak isteyen il, ilçe başkanlarının istifası ile ilgili planlama, adaylık başvuru ücretleri, temayül yoklaması planlaması gibi teknik konular netleştirilecek.

AKP kurmaylarına göre Millet İttifakı ve CHP’de dağınık bir görünüme sebep olan yoğun bir gerilim yaşanıyor. Seçmenin bu dağınıklığın farkında olduğunu belirten AK Partili yetkililere göre muhalefet partileri bu iç gerilimler sebebiyle siyaset de üretemiyor. Kurmaylar doğru adayları bulmaları halinde seçimi kazanacaklarına inanıyor.

İSTANBUL'DA KÜRT OYLARI ÖNEMLİ

AKP'nin HEDEP’le ya da İYİ Parti ile ittifak yapmasının, pazarlık yürütmesinin söz konusu olmadığını kaydeden yetkililer, “AK Parti’de görünmez ittifak, pazarlık diye bir şey olamaz” diyor ve iki partiyle de hiçbir temasın söz konusu olmadığını vurguluyor.

İstanbul’u kazanmak için Kürtlerden oy almak zorunda olduklarını kaydeden AK Partili kurmaylar, bunun için yapılması gerekenin HEDEP’le işbirliği değil, Kürt seçmene hizmet götürmek olduğunu belirtiyor.

Editör: Habererk Habererk