TMO'nun un fabrikalarına sübvansiyonlu un satışını durdurması ile ekmeğe Türkiye genelinde yüzde 30 ile 50 arasında zam yapılması bekleniyordu. İlk zam haberi AKP'nin kalesi Konya'dan geldi.

Tahıl ambarı olarak bilinen Konya ve komşusu Niğde’de ekmeğe bugün zam geldi. Konya’da 200 gramı 4 liradan satılan ekmeğin fiyatı 5 liraya  yükselirken, Niğde’de 3,5 lira olan 200 gramlık ekmek 4,5 liraya çıktı.

“GİRDİ MALİYETLERDEN DOLAYI BU ZAMMI YAPMA KARARI ALDIK”

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Niğde Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle zammın zaruri olduğunu belirterek, "200 gram ekmek 3,5 TL’ydi. Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne sunduğumuz tarife 5 TL’ydi ve bugün karar alındı. 200 gram ekmek 15 Haziran’dan itibaren 4,5 TL’den satılmaya başlanacak. Girdi maliyetlerden dolayı bu zammı yapma kararı aldık" dedi.

“SON BİR YILDA EKMEĞE ÜST ÜSTE YAPILAN ZAMLAR YÜZDE 100’Ü AŞTI”

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’da 200 gram ekmeğin fiyatının 4 liradan 5 liraya yükseldiğini dile getirerek, son bir yılda ekmeğe yüzde 100’ün üzerinde zam geldiğini söyledi.

Artan maliyetlerin fırıncı esnafını zor durumda bıraktığını, vatandaşın ise yoksullukla boğuşurken, ekmek bile almakta zorlandığını vurgulayan Ekici, şunları söyledi:

"4 kişilik bir ailenin ayda sadece ekmeğe verdiği para bin 200 lirayı aşıyor. Fırıncı esnafımızın maliyetlerinin bir an önce düşürülüp, vatandaşlarımızın ucuz ekmeğe ulaşması sağlanmalı."

Editör: Yadigar Hanım