Evdeki yabancı skandalından sonra kişinin bilgisi olmadan siyasi partilere üye yapılmalarıyla ilgili istifalar devam ediyor. Son olarak Manisa'da AKP'ye üye yapıldıklarını öğrenen 200 kadın toplu olarak CHP'ye geçti.

Hiçbir partiye üyelik için başvurusu olmamasına rağmen e-devlet üzerinden yaptığı sorgulama neticesinde yıllardır AKP'ye üye olduğunu öğrenen 200 kadın, AKP'den istifa etti. AKP'den istifa eden kadınlar, CHP'ye üyelik için başvurdu. 

CHP'ye katılan 200 yeni kadın üye için Şehzadeler ilçesindeki MASKİ İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda rozet takma töreni düzenlendi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın da katıldığı törende AKP'ye kendi istedikleri ve bilgisi dışında üye yapıldıklarını ve bunu e-devlet üzerinden öğrendikten sonra partiden istifa ettiklerini anlatan kadınlar, bundan sonra CHP çatısı altında siyaset yapacaklarını söyledi.

"AKP HER GEÇEN GÜN MUM GİBİ ERİYOR"

Törende konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AKP iktidarının yıllardır uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle her geçen gün mum gibi eridiğini, önümüzdeki seçimlerde sandıktan tek adam rejiminin değil, halkın iktidarının çıkacağını söyledi.

Nazlıaka, "Bir taraftan mum gibi eriyor Cumhur İttifakı, bir tarafta da uyum içinde çalışan Millet Masası var. Ben o masaya altılı masa değil ‘Millet masası' diyorum. Çünkü o masaya bakınca 6 rakamını değil 85 milyonu milletimizi görüyorum. Birileri istediği kadar koltuğa yapışsın. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki zengin daha zengin, yoksul daha yoksul hale geliyor. Artık altta kalanın canı çıksın anlayışı var. Bu bizi şaşırtmıyor. Çünkü sarayda yaşayanlar halkın ne yaşadığını bilemez, halkın elini tutamaz. O nedenle bizler ilk seçimlerde yeniden halkın egemenliğini saraydan alıp millete vereceğiz" dedi.

Nazlıaka daha sonra AKP'den CHP'ye katılan yeni parti üyesi 200 kadına rozetlerini taktı.

Editör: Yadigar Hanım