İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “En iyi hizmeti sunacak kişiye oy verin, ayrıca ilk kez kişisel olarak sizden oy talep ediyorum.” dedi. Akşener, yerel seçim kampanyası kapsamında 34 il ziyaret ederek 50 etkinliği tamamlayacağını belirtti. Edirne’de partisinin belediye başkan adayı Hamdi Sedefçi’ye destek çağrısında bulunan Akşener, anket sonuçlarına göre partisinin Edirne’de önde olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Sedefçi’nin CHP oylarını bölmek amacıyla İYİ Parti’den aday gösterildiği yönündeki iddialarına yanıt veren Akşener, “Birinin gelip ‘Hamdi başkan çekilmezse AK Parti kazanır’ demesi kabul edilemez. İnsanların kalplerine dokunarak ve oylarını isteyerek siyaset yapmak başka, ‘AK Parti kazanmasın diye Hamdi başkan çekilsin, biz kazanalım’ demek başka. Bizim Rumeli köylerinde buna ‘yan gel Osman’ derler. Çalışarak başarı elde edilmeli.” şeklinde konuştu.

Akşener, emeklilerin gelirlerinin artırılması gerektiğini vurguladı ve emeklilerden destek isteyerek, “Sizlere en iyi hizmeti verecek kişiye oy verin, ben de ilk kez sizlerden bizzat oy talep ediyorum. Daha önce başkalarına zafer kazandırdım, şimdi ise bu kardeşinize oy vererek onu güçlendirin ve haklarınızı nasıl koruduğunu görün.” dedi.

Tolga Akalın kurultay ve sonrasındaki vizyonunu açıkladı Tolga Akalın kurultay ve sonrasındaki vizyonunu açıkladı

Ayrıca, 100 bin öğretmen atamasının yapılması ve mülakat sürecinin kaldırılması gerektiğini belirtti. Ekonomi hakkında konuşmadığı yönünde eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Akşener, “Bazıları ‘Meral Hanım ekonomi hakkında konuşmuyor, sadece emeklilerden bahsediyor’ diyor. Ancak emekliler açken, öğretmenler atanmamışken, mülakatta daha düşük puan alan birinin yüksek puanlı bir adayın yerine atanması gibi durumlar ekonominin ve çiftçilerin kalbidir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ve İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Sedefçi ile birlikte esnaf ziyaretleri yapan Akşener, Uzunköprü ilçesine doğru yola çıktı.

Kaynak: Haber Merkezi