İYİ Parti lideri Meral Akşener, Fox Tv'de İlker Karagöz'ün Çalar Saat adlı programında canlı yayında konuştu. Akşener, AFAD'ın envanterindeki çok sayıda malzemenin Suriye'ye gönderildiği için deprem bölgesine yeterli yardım yapılamadığını söyledi.

“AFAD ENVANTEİRNDEKİ BİRÇOK MALZEME SURİYE’YE GÖNDERİLDİĞİ İÇİN YETERLİ İNSANA ULAŞILAMADI”

Ben Sayın Erdoğan’ın yerinde olsaydım sabah 8’i geçmemek kaydıyla bütün siyasi partilerin genel başkanlarını arayıp ya da arattırıp ne yapabiliriz konuşurdum. Sivil savunma kanunu 2009’da kaldırıldı. AFAD’a verilen görevler acayip yüksek ama yapılan bir şey yok.

Marmara depreminin ikinci gününde kilometre başına düşen Mehmetçik 0,69 olurken, 6 şubat depreminden 2 gün sonra bu rakam 0,03 oldu. Mevcut envanterinde bulunan birçok malzemenin başta Suriye olmak üzere farklı ülkelere gönderildiği iddia ediliyor. Depo kayıtlarında bulunan 19 bin 858 seyyar tuvalet, kadınlar benden en çok bunu istedi.

Özgeçmişlerine ulaşılan 65 AFAD müdürünün sadece 15 il müdürü afetle mücadele ile ilgili bölümlerden mezun. Onlar da deprem bölgelerinde görev yapmıyorlar.

Bizim görevimizi seçmenin, milletin avukatı olmaktır. Ben buna uydum. Son 20 yıldır Türkiye’de seçmen velinimet olmaktan çıkarıldı. Çok kolay oy alabilir oldular. Siyasetin normali şu olmalıdır: Siz velinimetsiniz. Ben esnafları ziyaret ettim, iktidarı eleştirmedim, sadece onları dinledim. Masa getirdim, çözüm önerilerini getirdim. İktidara ‘Siz yapın’ dedim. 1 haftada Sayın Erdoğan’ın atması gereken imza 36 binmiş. 36 bini atamaz be kardeşim. Sahadan gelen bilgileri ilgililere ulaştırdık biz. Bizim 16 milletvekili ve genel başkan yardımcılarımız sahaya, 10 ile gittiler. Oradan bilgileri alıp yarın kullanmak yerine ben aldım ilgili bakanlıklar dahil bunları ilettik biz.

Editör: Gökçe Sevim