Türk demokrasisine vurulan darbelerden biri olarak yorumlanan olayda, her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. AKP’li yetkililer saldırıyı kınadıklarını açıkladılar ancak AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklama Meral Akşener’i hedef almıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla uğradığı saldırılara değindi. Akşener, "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!" dedi.

akşener tweet

İBB Başkanı İmamoğlu ile kurşunlanan bina önünde açıklama yapan Akşener, "Recep Bey sana sesleniyorum. Devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı ama bugünler geçecek. 15 Mayıs sabahı inşallah bir güneş doğacak. Bütün bu ucube sistemin getirdiği pislikler, iğrençlikler, haksızlıklar, hakaretler, iftiralar geçecek, gidecek. Ben buna inanıyorum. Sinirin çok bozulmuş. 1,5 ay kaldı, gideceğini yeni anladın. Etrafındaki yalaka tayfasına bağırmak yerine bize bağırmayı tercih ediyorsun. Amma velakin bundan kaçış yok. Benim tavsiyem, samimiyetle söylüyorum papatya çayı içmendir. Onun yanında bir şey daha tavsiye edeceğim ama ona daha çok kızacaksın. Yanına bir de melisa çayı ekle, harika olur." Demişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Akşener'i hedef alarak "Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma" demişti.

Editör: Gökçe Sevim