Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye’deki muhalif gruplarla Esad’ı barıştırmak istedikleri yönündeki açıklamalarının ardından ÖSO taraftarı gruplar bu açıklamaya tepki gösterdi. Aralarında silahlı kişilerin de bulunduğu ÖSO taraftarı gruplar, bu açıklamanın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Cerablus ve Azez’de eyleme başladı.

Azez'de Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Osmanlı Millet Parkı'nı tahrip eden ÖSO taraftarı gruplar, konvoylar yaparak Türkiye karşıtı slogan attı, Esad ile barışmayacakları yönünde ve Türkiye aleyhtarı sloganlar attı. Tel Abyad’da eli silahlı ÖSO mensuplarının bizzat eylemlere katılıp, destek verdiği ileri sürüldü.

Eylemciler, Azez ve birçok kentte “Kardeşlik sınır tanımaz” yazılı levhaların üzerini boyayıp, Türk bayrağına saldırılar düzenlendi.

AKŞENER 28 OCAK 2018 TARİHİNDE “DOST UNSUR” DEMİŞTİ

İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Özgür Suriye Orudusu (ÖSO) için, "Çok fazla bilgimiz yok. Dost unsurlar demeyi şimdilik tercih etmekte fayda var" demişti.

“Özgür Suriye Ordusu'nun içinde bildiğim kadarıyla daha ağırlıklı olarak Mehmetçiğimizle beraber hareket eden Türkmen gruplar var. Çok fazla bilgimiz yok. Sadece bizim kişisel imkanlarımızla edindiğimiz bilgiler var. Dost unsurlar demeyi şimdilik tercih etmekte fayda var" demişti.

AKŞENER’DEN TAM 2 GÜN SONRA ERDOĞAN ÖSO’YU KUVA-YI MİLLİYE’YE BENZETMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşmuş, Erdoğan konuşmasına başladığı esnada AKP'li gençler "Reis bizi Afrin'e götür" diye slogan atmıştı. Erdoğan gençlerin sloganına "Kararı verdiğimizde önce ben sonra hep birlikte gideceğiz" diye cevabını vermişti.

ERDOĞAN’DAN KUVA-YI MİLLİYE BENZETMESİ!

Zeytin Dalı operasyonunda şu ana kadar bizler de şehitler verdik. Ama kahir ekseriyetiyle burada ÖSO’nun şehitleri var. Ve toplamda şu anda 646 teröristi etkisiz hale getirdik. Şu anda Buseyra tepesi dağı biliyorsunuz düştü. Oradaki yakın tepeleri dağları da inşallah Mehmetçiğimiz ÖSO ile beraber düşürmenin adımlarını atıyorlar. Velhasıl ÖSO kendi vatanlarını korumak için bir araya gelip organize olmuş bizim de desteklediğimiz tıpkı Kurtuluş savaşımızdaki Kuvâ-yi Milliye gibi bir sivil oluşumdur, bu böyle bilinmeli. ÖSO’nun askerlerimizle yan yana çarpışması utanılacak değil tam tersine iftihar edilecek bir görüntüdür. Burada da yanlış yapanlar çıkarsa kendi içlerinde muhasebesini yapar, yanlışı temizlerler. Hataları olabilir ama yanlışlarını görmediğimiz gibi bu Suriyeli kardeşlerimizin yanlarında olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Çanakkale’de, Medine ve Kudüs savunmalarında şehit olan Halepli İdlibli Humuslu Şamlı yüzlerce kardeşimiz vardır. Sadece Çanakkale savaşında bugünkü Suriye Lübnan Filistin hattından gelen bin civarında şehidimiz var. Bu kardeşlerimizin şimdi bizim desteğimize ihtiyaçları varsa, onlarla cephede olmamız bizim tarihi görevimizdir. ÖSO’ya terörist diyerek kendi akıllarında DEAŞ ile aynı safa koymaya çalışanlar, bölücü terör örgütünü aklamanın gayreti içine girerek aslında kendilerini aynı duruma düşürdüklerini bilmelidirler.

Editör: Habererk Habererk