Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Suriyelilerin Türkiye'de kalması için resmen seferberlik ilan edildiğini söyledi.

Aksoy, geçtiğimiz hafta gittiği Suriye izlenimlerini Flaş Haber'de Serbest Kürsü programında anlattı. Hükümetin, "Kendi ülkelerinde benzer imkanları olmasına rağmen, Suriyelilere ücretsiz sağlık ve kamu hizmeti, ücretsiz eğitim gibi hizmetler sağlamasının" nedeninin sığınmacıların Türkiye'den gitmemesi olduğunu savunan Aksoy, şunları söyledi:

"İktidar bu hizmetleri güvenli bölgede de sağlıyor. Yani Türk halkı resmen hükümetin aracılığıyla seferberlik ilan etti Suriyeliler burada kalsın diye, bizim haberimiz olmayan bir seferberlik söz konusu. Bunu farkedince ne kadar büyük bir oyunun içinde olduğumuzu, ne kadar zarar gördüğümüzü ve ne kadar tehlikeli bir süreçten geçtiğimizi anladım. Ve geri dönerken de sosyal medyadan bizim siyasetçiler ne yapıyor diye baktım, inanamadım. Siyasetçiler bu işin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu, bize demografik bir savaş açıldığını, hükümete karşı bu konuda bir  blok oluşum, bir direnç sağlayamazsak bunu çözemeyeceğimizi muhalefet anlamadı. Halen iç meselelerle meşgul olan bir siyasi yapı Türkiye'nin  büyük riskini göremiyor." 

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişi için yapılması gerekenleri de açıklayan Aksoy, Suriyelilerin geri gitmesinin önündeki en büyük engelin de Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler olduğunu vurguladı.

Aksoy, konuyu sosyal medya hesabından da programın videosununu paylaşarak gündeme getirdi. 

İlay Aksoy, paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de resmen Suriyelilerin burada kalması için bizim haberimiz olmadan seferberlik ilan edildi.

Ne kadar büyük bir oyunun içinde olduğumuzu ve tehlikeli bir süreçten geçtiğimizi bir kez daha anladım.

Siyasetçiler ve muhalefet, hala bize resmen demografik bir savaş açıldığını ve birlikte iktidara karşı bir direnç sağlayamazsak hiçbir şeyi çözemeyeceğimizi anlamadı."

Editör: Yadigar Hanım