İslam'da benim öğrendiğim konu Kur'anda Allah söyler Peygamber efendimiz ise yaşantısı ve anlattıklarıyla Ayetlerin detayını açıklar. Yani Ayetleri Hadisler açıklar. Ama sahi Hadisler.
*
Bunu da Kur'andan şu ayetten anlarız:
Resûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allâh’tan korkun! Çünkü Allâh’ın azâbı şiddetlidir.”
(el-Haşr, 7)
*
Kabir azabı veya Berzah hayatının kanıtı ayetleri vardır. Berzah âleminde ise detayı Peygamberimizin hadislerinden öğreniriz.
*
Kabir azabı yani Berzah alemi yani Kıyamete kadar yeniden diriltilip büyük hesap gününe kadar ruhları bir yerde tutulur.
*
Sürekli Ayetlerden kanıt diyen işte kabir azabına dair kanıtlar:

Mü’min Suresi 46. Ayet
Diyanet İşleri Meali (Yeni)
(Öyle bir) ateş ki, onlar sabah-akşam ona sunulurlar. Kıyametin kopacağı günde de, “Firavun ailesini azabın en şiddetlisine sokun” denilecektir
*
Nuh Suresi, 25. ayet:
Bunlar, hataları dolayısıyla suda boğuldular, sonra ateşe sokuldular. O zaman da Allah'ın dışında hiçbir yardımcı bulamadılar.
*
Tahrim Suresi, 10. ayet: Allah, inkar edenlere, Nuh'un eşini ve Lut'un eşini örnek verdi. İkisi de, kullarımızdan salih olan iki kulumuzun nikahları altındaydı; ancak onlara ihanet ettiler. Bundan dolayı, (kocaları) kendilerine Allah'tan gelen hiçbir şeyle yarar sağlamadılar. İkisine de: "Ateşe diğer girenlerle birlikte girin" denildi.