Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Abdullah Resul Demir, sığınmacı çocukların çoğunun refakatçisinin olmadığını ifade etti.

Başta savaş, iç karışıklık ve sömürü olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı çoğu İslam ülkeleri olmak üzere yurtlarından ayrılmak ve başka bir ülkeye sığınmak zorunda kalan mültecilerin birçok problemi bulunuyor. Göç ederek sığındığı ülkelerde barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlar noktasında zorluklar yaşan sığınmacıların karşılaştığı acı tablolardan birini de kaybolma vakaları oluşturuyor. Özellikle sığınmacı çocuklara ilişkin çok sayıda kayıp olma vakası bulunurken söz konusu durumun doruk noktası Avrupa ülkelerinde yaşanıyor.

Sığınmacı çocukların yaşadıkları acılar yürek yakarken konuya ilişkin olarak Avrupa’dan resmi bir açıklama geldi. Almanya Federal Kriminal Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ülkede 607’si 13 yaşın altında olmak üzere reşit olmayan 1579 çocuğun kayıp olduğu belirtildi. Söz konusu sayının açıklananın çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Sığınmacı çocukların kaybolmasına dair vakaların yalnızca Almanya ile sınırlı olmadığı bilinirken çocukların özellikle organ mafyalarının ve fuhuş çetelerinin eline düşmüş olmasından endişe ediliyor. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Abdullah Resul Demir, çok sayıdaki sığınmacı çocuğun kayıp durumda olmasına dair gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

ÇOCUKLAR FUHUŞ ÇETELERİNİN VE ORGAN MAFYALARININ ELİNE DÜŞÜYOR

Kaybolan sığınmacı çocukların fuhuş çetelerinin veya organ mafyalarının eline geçmesinden endişe ettiklerini söyleyen Demir şu ifadeleri kullandı: “Çocukların organlarının kullanıldığına dair iddialar birçok ülkede dile getiriliyor. ‘Neden Türkiye’de değil de Avrupa’da bu kadar çok çocuk kayıp?’”

ÇOCUKLARIN BİRÇOĞUNUN REFAKATÇİSİ YOK

Avrupa’da sığınmacı çocukların yaşadığı kaybolma vakalarına dair uluslararası alanda raporlar yayınlanırken söz konusu bilgiler yürekleri sızlatıyor. Aktarılanlara göre Avrupa’da 3 milyonu aşkın sayıda sığınmacı çocuk bulunuyor. Bu çocukların birçoğunun refakatçisinin olmadığı dile getiriliyor. Yine uluslararası alanda dile getirilen bilgilerde Avrupa’da en az 10.000 mülteci çocuğun kayıp olduğu kaydediliyor. Söz konusu rakamın daha da yüksek olduğu tahmin edilirken suç örgütlerinin eline düşen çocukların ne durumda olduğu bilinmiyor.

ÇOCUKLARIN İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLİP HIRİSTİYAN AİLELERE VERİLİYOR

* Ana babası olmadan Avrupa’da sığınmacı durumunda olan binlerce çocukla ilgili bir başka endişe verici durum ise Müslüman çocukların, çocuğu olmayan Hıristiyan ailelere verilmesi. Eşcinsel sapkınlara da verilen çocukların isimleri, kimlikleri değiştiriliyor.

Editör: TE Bilişim