Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte Türkiye'ye akın eden Rusların, Türkiye'deki yaşam maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle ülkeyi terk etmeye başladığı belirtiliyor. Enflasyonun artmasıyla birlikte günlük tüketim ürünlerinin bazılarının erişilemez hale geldiği ifade ediliyor. TL'deki sert düşüşün de bu durumu derinleştirdiği ve politika faizinin yüzde 40'a yükselmesinin Türkiye'deki iş dünyasını ve iş aktivitesini olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor.

Rusya vatandaşlarının Türkiye'deki oturum izniyle ikamet edenlerin sayısında önemli bir düşüş yaşandığı kaydediliyor. 2022 yılında en fazla oturum izni alan yabancı ülke vatandaşlarının Rusya Federasyonu vatandaşları olduğu belirtiliyor. Ancak 2 Kasım 2023 itibarıyla Türkiye'de yaşamaya devam eden Rusların sayısının 110 bine gerilediği ve son üç haftada Türkiye'yi terk eden Rusların sayısının 12 bin olduğu ifade ediliyor.

Türkiye'deki toplam yabancıların oturum izniyle ikamet edenlerin sayısının ise 2 Kasım 2023 itibarıyla 1 milyon 129 bin olduğu açıklanmış.

Ünlü Ekmek Firmasının Paketlerinde Fare Parçaları Çıktı Ünlü Ekmek Firmasının Paketlerinde Fare Parçaları Çıktı

Türkiye'nin yabancılara oturum alma şartlarını bu yıl birkaç kez sıkılaştırdığı ve Rus basınının yabancıların Türkiye'deki enflasyondan şikayetçi olduğunu bildiren haberlere yer verdiği aktarılıyor.

Editör: Habererk Com