Habererk / Özel Haber

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Habererk TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Özyiğit’e gündemi sarsacak açıklamalar yaptı.

Gündem Özel programında konuşan Kuytul, gerek Adana’daki polis şiddeti gerekse Soylu ve Bahçeli hakkında gündem belirleyecek ifadeler kullandı.

Alparslan Kuytul’un açıklamaları şu şekilde:

“LGBT’CİLERE DE YAPSA BU ŞEKİLDE YAPSA YANLIŞ”

“Yaptıkları işin kimse tarafından eleştirilmesini istemiyorlar. Doktorlara müdahalelerine de karşı çıktım. 89 yaşındaki bir tıp profesörünün yere düşürmelerini de ayıpladım kınadım. Kadınlar gününde yaptıklarını da kınadım. Buna benzer birçok olayda her zaman tepki gösteriyorum. Yani bize yapıldığı için değil, başörtülü başörtüsüz değil; Hristiyan’a da yapsa da bu yanlış. Sosyalistlere de yapsa yanlış. Açık saçıklara da yapsa yanlış. LGBT’cilere de yapsa bu şekilde yapsa yanlış. Ama bugüne kadar hiç kimseye yapmadıklarını bize yaptılar.”

“DAEŞ BENİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ”

“Buradan gençlerin Suriye’ye gitmesini istemedim için tam tersi DAEŞ beni ölümle tehdit etti. 2017’de Emniyet bize gelip koruma ister misiniz dediler.”

“Vallahi de billahi de Süleyman Soylu provokasyon yaptırdı.”

“DEMEK Kİ POLİSİN ÜZERİNDE TESİR YÖNÜNDEN SÜLEYMAN SOYLU’DAN DAHA FAZLA TESİRLİ OLAN DEVLET BAHÇELİ”

“Bizim 6 parti kadar gücümüzün olmadığı ortada. Belki onların en küçüğü kadar bile gücümüz yok. Buna rağmen o İttifakı Kuytul İttifakı gibi isimlendirmesinin tek bir açıklaması olabilir:

Bu partiler bizi desteklemesin. Bunu sağlamak istiyor. Yani size Kuytul İttifakı deriz sizi iyice küçültmeye çalışırız ve sizi onla beraber göstermeye çalışırız o yüzden Furkan Hareketi’ni desteklemeyin. Onlar aslında bizi desteklemediler. Onlar sadece yapılan zulmü lanetlediler. Yani Furkan Hareketi’ni desteklemek başka bir şey ‘Onlar bizlerden bizler onlardan bunu herkes biliyor’

Bahçeli diyor ki: Siz eğer bunlara yapılan zulmü lanetlemeye devam ederseniz, bu konuyu sıcak tutarsanız, biz size böyle söyleyeceğiz Kuytul İttifakı diyeceğiz. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar partiler hepsi benim etrafımda mı toplandı? Böyle bir şey olabilir mi? Bu mantıklı mı? Bizim onlarla görüşlerimiz de farklı bunu herkes biliyor. Bunu söylemesi gerçekten hiç yakışmadı. Polisleri savunması da yakışmadı. Onları alnından öpmesi de yakışmadı. Herkesi tükürdüğü insanları alnından öpmek bir parti genel başkanına yakışır mı? Onun da lanetlemesi gerekmez miydi?”

“Süleyman Soylu, ‘aslında müdahale edim dedim. Ama bu kadar edin demedim’ manasında cümleler söyledi. Orantısız güç kullanıldığını kabul etmek zorunda kaldı. Demek ki polisin üzerinde tesir yönünden Süleyman Soylu’dan daha fazla tesirli olan Devlet Bahçeli.”

ALPASLAN KUYTUL'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN:

Editör: TE Bilişim