Akıllı resim uygulaması ile istenilen kişinin biyografisi sesli bir şekilde  anlatılıyor. Bizde Habererk olarak ülkücü hareketin Başbuğ'u Alparslan Türkeş'le ilgili Türk milliyetçilerinin, sevenlerinin bilmediği yanlarını bu vesile ile kamu oyuna duyurmak istedik.

Alparslan Türkeş akıllı resim videosunda kendini anlatıyor:

Merhaba ben Alparslan Türkeş gerçek adım Hüseyin Feyzullah tuzlalıdır. 1917'de Lefkoşa'da doğdum MHP'nin kurucusu  ve ilk genel başkanı olarak görev yaptım. Aynı zamanda 1965-1969 1973 1977 ve 1991 yıllarında gerçekleşen Türkiye genel seçimlerinde milletvekili olarak meclise girdim ,1963 yılında Türkiye huzur ve yükselme derneği'ni kurarak milliyetçi çevreleri bir araya getirmek için çalışmalara başladım. Milliyetçi çevreleri bir araya getirmek için çalışmalara başladım aynı yıl Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisine katıldım ve kısa sürede partinin genel başkanı oldum.

Süleyman Demirel'in başbakanlığında kurulan hükümetlerde başbakan yardımcısı olarak görev aldım. Bu süreçte ülke yönetiminde önemli sorumluluklar üstlendim. 12 Eylül darbesinden sonra tutuklandım 4,5 yıl hapis cezası ile cezaevinde kaldım. Siyasal yasağımın kalkmasıyla Milliyetçi Çalışma Partisine katıldım ve yeniden genel başkan seçildim. Partimin ismi daha sonra siyasi partiler kanununda yapılan değişiklikle MHP olarak değiştirildi.

4 Nisan 1997 aranızdan ayrıldım: Gençler ülkenizin değerlerine sahip çıkın geleceğin liderleri olarak ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz: Sevgi ve saygılarımla

Alparslan Türkeş

Editör: Habererk Com