AKP Ordu Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak Twitter hesabından 2016 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çirkin ifadelerle İsmet İnönü'yü ve Anıtkabir'i hedef aldığı görülüyor.

ANITKABİR VE İSMET İNÖNÜ’YE HAKARETLER

AKP’li Kaynak’ın yurt dışından yaptığı belirtilen ve imla hataları ile dolu yaptığı paylaşımında; “Türkiye 20 yüzyılı bos geçirdi. Şartları biliyorum ama yine de uyku hali tum 20 yy.li kapladi. Bana kimse 20 yy Türk mimarisi örneği diyebileceği tek bir eser gösteremez. Sivil, Askeri, Dini mimari örneği tek Türk eseri. Yok. İnönü’nün Türkiye düşmanlığı sebebi ile Ankara'ya dikilen Anıtkabir "Kic" bir yapı ve pis bir Yunan Tapınak benzetmesidir. (Mimari terim kıç, beşeri hayatta piç'in karşılığıdır” ifadelerine yer vermiş.

"ANITKABİR'E KÜFREDENLERİ ORDU HALKI ASLA VE ASLA AFFETMEZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP Ordu Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsmet İnönü'yü ve Anıtkabir'i hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Torun yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ordu AK Parti Milletvekili adayı, maalesef üzülerek söylüyorum hem İsmet İnönü'ye hem de Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatmış. Bu ülkeyi kuran emperyalizme karşı mücadele eden ve bu vatan toprağını bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye dil uzatmak, AK Parti milletvekilinin haddi de değildir, hakkı da değildir.

Anıtkabir'e küfredenleri, Ordu halkı asla ve asla affetmez. Bu aday AK Parti'ye yakışır. AK Parti bunu içine sindirir ama Ordu halkı içine sindirmez ve kabul etmez."

Odatv.com

Editör: Ali Özyiğit