Yazılı açıklama yapan Anka Türk Birliği, “Kırk dört günlük vatan savaşında Ermenistan’a destek veren İran’ın bugünkü vahşiliği bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilmeliler ki, yaptıkları manipülasyonlara kendilerinin iyice batağa saplanmasına neden olacaktır. Anka Türk Birliği olarak bu vahşeti kınıyor. Molla rejiminden bir an önce suçluların yargı önüne çıkmasını talep ediyoruz.”

azerbaycan saldırı

Anka Türk Birliği’nin yazılı açıklamasının tamamı şöyle:

Anka Türk Birliği olarak 27/01/2023 tarihinde saat 8:30 civarı Kardeş Azerbaycan’ın Büyükelçiliğinin bulunduğu İran’ın başkenti Tahran’da insanlık dışı büyük bir saldırı gerçekleşmiştir Bu saldırı sonucunda bir güvenlik görevlisi kahramanca şehit olmuş. Diğer görevli ise yaralanmıştır.

Elçiye zeval olmaz prensibini ayaklar altına alan İran denen terör devleti saldırıya karışan suçluyu televizyon ekranlarından aklamaya çalışarak, yüzsüzlüğünü tekrardan ortaya koymuştur. Kendisine islam devleti diyerek, sözde müslüman Ayetullahlar şunu anlamalılar:

Komşuluk ilişkileri karşılıklı saygıya dayanmaktadır. Eğer sen bu saygıyı hiçe sayarak, bir devlete saldırıyorsan bunun sonuçlarına da katlanmalısın. Hele bir de bu devlet Azerbaycan’sa...

Kırk dört günlük vatan savaşında Ermenistan’a destek veren İran’ın bugünkü vahşiliği bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilmeliler ki, yaptıkları manipülasyonlara kendilerinin iyice batağa saplanmasına neden olacaktır.

Anka Türk Birliği olarak bu vahşeti kınıyor. Molla rejiminden bir an önce suçluların yargı önüne çıkmasını talep ediyoruz.

ANKA TÜRK BİRLİĞİ

Editör: Habererk Habererk