Ankara'da akıllara durgunluk verecek bir bakıcı dehşeti yaşandı. İddiadaya göre, 91 yaşında bakıma muhtaç Münevver Güneysu, bakıcısı C.C. (77) ve bakıcının oğlu S.C. (54) tarafından dövülerek çeşitli işkenceye maruz bırakıldı.

Bakıcının oğlu S.C. tarafından Münevver Güneysu’nun başından aşağı sıcak yemek döktüğü iddia edilen olay, kızı ve torunları fark edildi. Bakıma muhtaç olan Güneysu’yu evinde ziyaret eden yakınları, darp izlerini görünce yaşlı kadını hastaneye kaldırdı. Münevver Güneysu'nun hastanede yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.

Bakıcıları nasıl işe aldıklarını anlatan yaşlı kadının torunu Derya Yılmaz, “Bundan iki ay önce babaannem akrabaları olduğu için telefon ediyor bu şahıslara ‘Bana bakar mısınız?’ diye ve babaanneme ‘Tabii ki gelir bakarız’ diyorlar. Daha sonra bu bayan kendisi ve oğluyla beraber evinde kaldığı için oğlunu da kabul etmesini istiyor. Babaannem de tamam diyor, akraba ilişkileri olduğu için. Oğluyla beraber geliyorlar ve babaanneme bakıyorlar. Kız kardeşime telefon ediyor babaannem, ‘kızım ayağım çok kötü diyor’ bundan 4 sene önce ameliyat olmuştu. ‘Ağrım var gelip doktora götürebilir misin’ diyor bunun yanı sıra da babaannem durumu kız kardeşime söylemek istemiyor. Çünkü yanında komşuları olduğu için çekiniyor, söylemek istememiş açıkçası. Kız kardeşim işten çıkıp geldi, biz babaanneme ziyaret gittik, duruma bir bakalım neyin nesi, ameliyat olan bacağında bir problem mi var diyerek. Oraya gittiğimizde kapıyı bayan açtı, oğlu odanın tekinde oturuyordu. Odanın tekini ona vermişlerdi. Kapıyı açtığında kadının surat ifadesinden anladım ben suçlanma gibi bir ifade vardı suratında. İçeri girdik babaannem sessiz bir şekilde ‘hoş geldiniz kızım’ falan dedi. Biraz sohbet ettik, bayan hiç oturmuyor, bir triplere girdi. Sonra ben babaannemin yanına gittim. ‘Babaanne nasılsın iyi misin’ dediğimde ‘İyiyim yavrum iyiyim’ dedi ama kadın karşısında olduğu için tam net bir şey söylemedi. Daha sonra ‘babaanne ayağına bakalım’ dedim. Ayağına baktığımız zaman morluklar, darp izleri ve dedim ki ‘ne oldu babaanne, ayağındaki izler ne?’ Düştüm kızım dedi sonra tekrar yan tarafını çevirdiğimde ‘buram çok ağrıyor’ dedi. Sonra dedi ki ‘Beni tekmeledi, mutfakta yemek yiyorduk salona geçerken vurdu bana ayağıyla’ dedi. ‘Yere düştüm, yerdeyken tekmeledi her yerimi...’” dedi.

Babaannesinin hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Sonrasında bayan bizi bir tepkiyle karşıladı ‘Hayır biz dövmedik, yapmadık, kendisi düştü’ dedi. Bir insan düşüp de her yerini morartamaz ki. Babaannem kendisi bilgileri memur arkadaşlara iletti. Konuşuyor, bilinci gayet yerinde, doktor ve hocalar baktılar, bilincinin yerinde olduğunu söylediler ama karnında ve dalağında kanama olduğu için her an her şey olabilir, hayati tehlikesi var dediler” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca babaannesi Güneysu'nun kafasından aşağı sıcak yemek döküldüğünü ve boğazının sıkıldığını söyledi.

Aile bakıcılardan şikayetçi oldu.

Ankara'da bakıcı dehşeti: 91 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı - En Son  Haber

Ankara'da bakıcı dehşeti! 91 yaşındaki kadının başından aşağı sıcak yemek  döktü | Hastanede ölüm kalım

Editör: Yadigar Hanım