Yerel seçimlere 7 aydan daha uzun bir zaman olmasına rağmen, siyasi partilerin özellikle büyükşehirlerdeki adayları konuşulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirleri alacağız" açıklamasının ardından AKP'de belediye başkanlıkları için de isimler öne çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sevdam" dediği İstanbul için şimdiye kadar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve İstanbul Milletvekili eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ismi AKP'nin adayı olarak gündeme geldi. 

Ankara için ise önceki seçimlerde adı geçen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok öne çıkıyor. Milliyetçi kökenli olduğu bilinen Turgut Altınok'un AKP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığın kesin gözüyle bakılıyor. 

www.haberpars.com, milliyetçilerin oyuyla seçilen, ancak daha sonra CHP saflarına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın milliyetçi camia tarafından artık istenmediğini, bu nedenle Ankara için Turgut Altınok'un isminin daha güç kazandığını dile getiren bir makale yayınladı.

Mansur Yavaş'ın milliyetçilere ihanet ettiği vurgulanan yazıda, AKP'nin Ankara için adayının Turgut Altınok olduğunun kesinleştiği kaydedildi. 

İşte "Mansur Yavaş Yavaş Yavaş Gidici" başlıklı o yazı...

Türk Milliyetçilerinin Oyuyla Koltuğa Oturan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'nın Beypazarı Gibi Yönetilemeyeceğini Nihayet Anladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş CHP'ye en ağır eleştiriler yaparken MHP için CHP'lileşti ifadesini kullanmış nihayetinde CHP Ankara Büyükşehir başkanlığı makamı gösterilince tereddütsüz evet demişti.

Vefa nedir bilen Türk Milliyetçileri büyük bir sorumluluk göstererek Ankara'da Yavaş'ın seçimi kazanması için maksimum düzeyde çalışarak onun seçilmesini sağlamıştı.

Yavaş koltuğa oturduğu gün göstermelik olarak Türk milliyetçilerini temsil eden Ülkücü bir iki kadroyu sözde önemli makamlara getirip hatta baş danışman gibi göstersede sonunda MHP camiasında yetişmiş liyakat sahibi onurlu duruş sergileyen tüm kadroların yetkilerini elinden alarak adeta ülkücü kıyımı yaptığı tüm Ankara tarafından artık ayyuka çıkmış durumda kendisini belli ediyordu.

Bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar olan bu kadrolar görünürde etkili ve yetkili makamlarda olsalarda liyakat üzere hareket edecekleri bütün CHP'liler tarafından bilindiği halde Ülkücü kökenli oldukları için Yavaş tarafından tüm yetkileri ellerinden alınmış hatta baskılar yapılarak istifaya dahi zorlandığı tüm belediye personeli olarak bilinen bir gerçek olarak görülüyordu.

Tüm bunların yanında CHP saflarında yer alan Selim Kaptanoğlu ile Cumhurbaşkanlığı referandumunda tüm partilerin blok olarak hayır dediği dönem dahi Ülkücü duruşuyla Keçiören Belediyesini hizmette Yıldızlaştıran Turgut Altınok ülkücü duruşrndan asla taviz vermediği gibi Liyakat sahibi kadroları tercih ederken seçildiği partiyi değil dengeleri gözeterek tüm seçmenin belediye başkanı olduğunu gösterecek bir erdemlilikle çalışıyor ve kendisine oy veren vermeyen herkese eşit baktığı için Ankara genelinde takdir toplayan tek belediye başkanı olarak yıldızlaşıyordu.

Turgut Altınok için şimdi yıldızını parlatmaktan öte Ankara seçmeni ciddi bir baskı yaparak Keçiören halkının aldığı bu özel hizmetin Ankara geneline yayılması için artık yüksek sesle konuşarak İktidarın hesap yapmasına gerek yoktur Turgut Altınok ankaralıların başkanı olmalıdır ifadelerini siyasetin yapıldığı her ortamda dillendirmektedir.

Şimdiden AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Akp’nin kulislerinden gelen bilgilere göre, Turgut Altınok olacak söylemleri yükselmeye başladı.

Bilindiği üzere Turgut Altınok, geçmişi itibari ile ülkücü camiadan gelen, MHP’de belediye başkanlığı yapmış, çok sevilen biri. Başarılı bir belediye başkanı olarak bilinen Turgut Altınok, önümüzdeki seçimde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapıldığı takdirde, Mansur Yavaş’ı açık ara farkla geçeceği net olarak anlaşıldı.

Turgut Altınok’un bu talepler üzerine her gün sayısız ülkücüyü arayarak bir araya geldiği, onlardan fikirlerini sorup destek istediği duyulmaya başlandı.

Turgut Altınok’un şu anda Keçiören Belediye Başkanı olarak, çok sevilen bir yönetici olduğu da bütün Ankara'lılar tarafında bilindiği gibi bölünen ülkücülerin ister İYİ Parti, İsterse MHP, BBP, Zafer Partisi gibi partilerin seçmeninden istisnasız tüm oyları alacağı gerçeği ortadadır. 

Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıldığı taktirde, Mansur Yavaş’a tepkili CHP’lilerin de oy vereceği yapılan araştırmalarla ortaya çıktığı net olarak görülüyor.

Kısacası Ankara seçmenin şuan ağzındaki söylem şu "Mansur Yavaş Yavaş Yavaş gidici"

Editör: Yadigar Hanım