Kızılcahamam 'lı imdat, fabrikatör Bilal , motorsikletçi ender?

Bu bir ankettir!.

Ankara'ya gidiyorum , Kızılcahamam 'da oto stop yapan bir kişiyi arabaya aldım.

Adı imdat Kızılcahamam 'ın yerlisi , söze kiminle başladım;

MHP 'li eski belediye Başkanı Yaşar Yıldırım 'ı tanırmısın ?

Nasıl tanımam abi bizim Kızılcahamam 'a otelcilik ve otel turizmini o getirdi dedi ekledi , bizi beğenmedi gitti Ankara yenimahalle 'den aday oldu , burda kalsa ölene kadar başkanlığa devam ederdi dedi.

Tabii bu arada aklında ne kalmış ?

Abi Yaşar Yıldırım , Melih Gökçek ile cezaevi arkadaşıymış???

Haklı Melih Gökçek eski ülkücü algısı kafasında yer tutmuş , ömründe MHP 'ye oy vermemiş bir kişi nasıl bir algı oluşturmuş , bu söz algının en büyük misalidir.

Ben MHP 'liyim abi dedi devam etti , son seçimde AKP 'ye oy verdigini söyledi , neden MHP 'ye oy vermediğini sorunca?

Abi beni terör hiç ilgilendirmiyor , beni soma faciası hiç ilgilendirmiyor , bizim fabrika göçse bizde göçük altında kalırdık diyor ve ekliyor.

Abi ekonomik manada mesaj vermeyen partiler artık zor oy alır , benim iki cocuğum var lisede okuyorlar, ben çocuklarımın geleceği ile ilgili mesaj bekliyorum.

Yani bizim Kızılcahamam 'lı fabrika işçisi İmdat , MHP ile ilgili ortaya koyduğu tavır , ekonomik manada kendisine verilmeyen mesajlar!.

İkinci olarak Türkiye'nin en büyük ev gereçleri imal eden fabrikanın sahibi ve yöneticisi ,kendileri ilkokul mezunu fakat çocuklarını Ingiltere 'de okutmuşlar ve fabrikaya yönetici yapmışlar.

Benim sorum ?

Çocuklarınızın birisini siyasetle ilgilendirin ,Siyasetci yapın.

Aldığım cevap hangi partiden abi !.

Bende tabiki MHP 'den deyince !.

Abi MHP bana hiç bir ekonomik mesaj vermiyor , ben işadamıyım. Benim için en önemli algı MHP 'nin ekonomik olarak vereceği mesajlar , ben o mesajları alamıyorum.

Ben ve benim gibi yüzlerce işadamı var , MHP 'yi seviyoruz fakat ekonomi ile ilgili düşüncelerini malesef? Bilmiyoruz.

Evet !.

Türkiye'de işadamları MHP 'nin ülkenin sigortası olduğunun farkındalar, MHP 'nin iş dünyasına vereceği mesajları dikkatle takip ediyorlar.

Üçüncü vatandaş İstanbul motorsiklet platformundan Ender Yıldız ;

Ender yıldız ulusalcı bir kafa yapısına sahip , bu seçimde MHP 'ye oy vereceklerini söylüyor.

Neden diye sorduğumda ?

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ile ilgili MHP'yi daha samimi görüyor ve Türkiye'nin istikrarının çok önemli oldugunu bu istikrarı , gerek Türkiye'nin güvenliği konularında , gerek milletin birliği konularında MHP 'nin tezkerelerde samimi bir tavır ortaya koyduğunu söylüyor.

Geldigimiz nokta şudur ;

Halkın üçte ikisi MHP 'ye sempati duyuyor, asla alternatif olarak CHP 'yi görmüyor , MHP 'nin ekonomik söylemlerini duymak istiyor.

MHP 'nin bölünmez bütünlük ve milli birlik politikalarını beğenen 3/1 'lik bir seçmen kitlesi bulunmaktadır.

Sonuç olarak MHP ekonomik politikalarını halka iyi bir şekilde izah etmeli ve ekonomik söylemlerini artırarak devam etmesi halinde , iktidar yürüyüşünün daha kolay olacağı görünmektedir.

Sadece güvenlik politikaları iktidara yürümek isteyen parti için yetmemektedir.

MHP 'nin bir türlü aşamadığı senin adamın benim adamım piskozlarına rağmen , milletimiz MHP 'yi iktidar alternatifi görmektedir.

Allah'a emanet olunuz

HABİB YALÇIN