İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Antalya'nın turizmi negatif yönde etkileyen müzik yayını yasağı sorununa dile getirdi.
“ İvedilikle çözülmesi gereken bölgemizin sorunlarından bir tanesi , müzik yayını yasağı problemi. Antalya’mız Türkiye'nin turizmde başkenti. Pandemi döneminde konulan bu yasak, pandemi bitmiş olmasına rağmen, pandemide uygulanan tedbirlerin ortadan kaldırılmasına rağmen, hala bu yasağın yürülükte olduğunu görüyoruz.
Bölgemiz turizmde ciddi anlamda gelir elde eden bir yer. Yalnız bu yasakla beraber ekonomik anlamda esnafımız negatif etkilenmekte. Biz bu yasağı uygulayarak, turiste daha az para harca diyoruz. Esnafımıza daha az kazandırıyoruz. Dolayısıyla müzik yayın yasağının bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz. Yada gece 03.00’ ekadar esnetilmesini talep ediyoruz. Burada çevre sakinlerinin de şikayetleri göz önünde bulundurularak, mekanların alması gereken tedbirleri aldığından emin olarak, çevreye duyarlı bir şekilde bu yayın yasağının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.
Buradan sektörün içinden gelen , Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy öncülüğünde, bu mantık dışı yasağın kaldırılması için Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhasaki ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulunuyorum. Bir araya gelip, turizm sezonu başlamış durumda olduğundan, ivedilikle bu konuda bir çözüm bulmaları için çağrıda bulunuyorum.” dedi. 
Antalya’da turizm sezonu açıldı. Eğlenmeye gelen turistlerin de müzik olmadığı için Antalya’yı ruhsuz bulduğu biliniyor. Yabancıların turizm form sitelerinde, Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin : “ Antalya’nın doğası çok güzel ama ruhu yok, eğlence ve müzik yasağı yüzünden ruhsuz buluyoruz.” tarzında şikayetlerde bulunduğu biliniyor. Bu durum da Türkiye’nin turizm sektörüne balta vuruyor.

Editör: Habererk Com