Ankara'da fiyat denetimleri: 25 milyon TL ceza
Yayınlanma:
Ankara'da yapılan denetimlerde 8 bin 100'den fazla mevzuata aykırı ürün tespit edildi ve 25 milyon TL'nin üzerinde ceza kesildi.
Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Haziran ayı boyunca Ankara genelinde fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimleri gerçekleştirdi. Valilikten yapılan açıklamada, 1 milyon 63 bin 958 ürünün denetlendiği ve bu ürünlerin 8 bin 100'ünün mevzuata aykırı olduğu belirtildi.
Mevzuata aykırı ürünler nedeniyle toplam 25 milyon 644 bin 600 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 567 firma hakkında haksız fiyat artışı şüphesiyle işlem başlatıldı. Bu firmaların savunmaları alındıktan sonra Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na sevk edilecekleri ifade edildi.
Valilik açıklamasında, fiyat etiketi ve haksız fiyat artışlarına karşı denetimlerin sürekli ve aralıksız olarak sürdürüleceği vurgulandı.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.