AB'de internet reklamcılığı kullanımı: Malta zirvede

AB'de internet reklamcılığı kullanımı: Malta zirvede
Eurostat verilerine göre, AB'de işletmelerin 2024'te internet reklamcılığı kullanımı yüzde 32,6 olurken, Malta yüzde 60,4 ile zirvede yer aldı.

Eurostat verilerine göre, Avrupa Birliği'ndeki işletmelerin 2024 yılında yüzde 32,6'sı internet reklamcılığını tercih etti. Malta, yüzde 60,4 ile bu alanda en yüksek oranı göstererek AB ülkeleri arasında birinci sırada yer aldı. Finlandiya yüzde 49,8 ve Kıbrıs yüzde 49,4 ile Malta'yı takip ederken, en düşük oran yüzde 22,8 ile Romanya'da kaydedildi. Polonya yüzde 23,2 ve Portekiz yüzde 23,6 oranlarıyla Romanya'nın hemen üzerinde yer aldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, AB genelinde internet reklamlarına yatırım yapan işletmelerin yüzde 76,8'i bağlamsal reklamcılığı kullandı. Bu yöntem, kullanıcıların web sitelerindeki içerik veya arama sorgularındaki anahtar kelimelerle reklamların uyumlu hale getirilmesini içeriyor. Ayrıca, işletmelerin yüzde 44,3'ü coğrafi hedefleme yöntemi ile reklamlarını yayınlarken, yüzde 41,6'sı da davranışsal hedefleme yöntemini tercih etti.

Coğrafi hedeflemede, IP adresi veya ağ bilgileri kullanılarak konum verileri elde edilip içerik kullanıcının bulunduğu bölgeye göre uyarlanıyor. Davranışsal hedeflemede ise çerezler aracılığıyla kullanıcıların geçmiş çevrim içi aktiviteleri analiz edilerek ilgi alanları ve tercihleri belirleniyor ve reklam içerikleri buna göre özelleştiriliyor. İnternet reklamı veren işletmelerin yüzde 45,3'ü ise bu üç ana yöntemin dışında farklı tekniklerden de yararlanarak reklam kampanyalarının etkisini artırmayı hedefliyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.