Alınan bilgiye göre, KKTC'ye sevk edilen askerleri Mersin'e götürmek için yola çıkan özel bir firmaya ait otobüs, Mut-Karaman karayolu Zeytinalanı mevkisinde virajı alamayarak şarampole devrildi. Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Kazaya ilişkin yeni yapılan açıklamaya göre 2 otobüs şoför yaşamını yitirdi, 4 asker şehit oldu, 10 asker ise ağır yaralı. Olayda toplam 27 kişi yaralandı.

Askerlerin, Manisa'dan Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na gönderildiği ve KKTC'ye intikal edecekleri öğrenildi.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Kazanın ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, olay ilgili olarak "İlk bilgilere göre araçta teknik arıza oldu." dedi.

MERSİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mersin Valiliği'nden kazaya ilişkin açıklamada "Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; ilk belirlemelere göre 2 otobüs şoförü ile 4 askerimiz şehit oldu. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

'MUHTEMELEN FREN BOŞALMASI GİBİ GÖRÜNÜYOR'

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yaralıları tedavi gördükleri Mut Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Su, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın 07.30 civarında meydana geldiğini belirterek, "Asker taşıyan sivil bir otobüs. Muhtemelen fren boşalması gibi görünüyor ama tahkikat devam ediyor." dedi.

Editör: TE Bilişim