12 milyon dolarlık müstehcen görüntü dolandırıcılığı 12 milyon dolarlık müstehcen görüntü dolandırıcılığı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da düzenlenen Mahzen-1 Operasyonu'nda 'Pekmez Kardeşler' organize suç örgütünün çökertildiğini, elebaşları ile beraber 26 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'da faaliyet yürüten 'Pekmez Kardeşler' organize suç örgütüne yönelik Mahzen-1 Operasyonu düzenlendiğini belirtti. Buna göre; İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, organize suç örgütü çökertilirken, elebaşları ile beraber 26 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 18 ruhsatsız tabanca, 13 pompalı tüfek, çok miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda fişek ve çelik yeleğe el konuldu. Suç işlemek amacıyla örgüt kurarak uyuşturucu ve silah ticareti yapan organize suç örgüt üyeleri hakkında, kasten yaralama, silahla tehdit, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma, tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçlarından adli işlem başlatıldı.

Operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız" dedi.

Editör: Habererk Habererk