İstanbul'un Beykoz ilçesinde define arayan şahıslar, üzerinde çalıştıkları çukuru patlamak isterken kendilerini havaya uçurdu. Yaralanan 2 defineci, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
İstanbul'un Beykoz ilçesi Mahmut Şevket Paşa köyü yakınındaki ormanlık alanda define arayan şahıslar, define olduğunu düşündükleri çukuru patlatmak istedikleri sırada kendilerini havaya uçurdu.

YANLARINDA PATLAYICI GETİRDİLER

Saat 17.00 sıralarında iddiaya göre, ormanın derinliklerine inen defineciler bir kayalığın yakınında define aramaya başladı. Yanlarında getirdikleri patlayıcı maddeyi kullanan şahıslar, kazı yapmaya başladıkları alanda patlayıcı patlatmaya karar verdi.

 
HASTANEYE KALDIRILDILAR

Patlayıcı maddenin yakınlarında patlaması sebebiyle defineciler hafif şekilde yaralandı. Yaralanan 2 defineci olay yerine çağırılan ambulans ile en yakın hastaneye sevk edildi. Polisler bölgede geniş çaplı önlem alırken, olay yeri inceleme ekipleri bölgede inceleme yaptı.

"BANA MANTAR VAR DEDİLER, GİTTİM"

Görgü tanığı Osman Yılmaz, "Bilmiyorum nasıl yaralandılar. Ben de zaten ilk sefer geldim onlarla, güya mantar var dediler bana. Ben bir şey görmedim, gittik oraya tünel vardı. Patlayıcıyı kendileri mi koymuş ben bilmiyorum. Hayatımda da yapmış değilim, öyle bir şeyde de bulunmuş değilim" dedi.

Editör: TE Bilişim