Kocaeli merkezli sahte araç kiralama operasyonunda 101 şüpheli yakalandı: 52'si tutuklandı

Kocaeli merkezli sahte araç kiralama operasyonunda 101 şüpheli yakalandı: 52'si tutuklandı
Sahte araç kiralama sitesi üzerinden 122 kişiyi dolandıran 101 şüpheliden 52'si tutuklandı.

Kocaeli merkezli 28 ilde eş zamanlı düzenlenen bir operasyonla, sahte araç kiralama sitesi üzerinden 122 kişiyi dolandıran 101 şüpheli yakalandı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, İ.Ö., O.G. ve T.G. tarafından yönetilen suç şebekesinin banka hesaplarında yaklaşık 180 milyon TL'lik para hareketi tespit edildi.

6 Mayıs'ta başlatılan operasyonda, Hakkari, Diyarbakır, Ağrı, Mardin, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin, Ankara, Ordu, Tokat, Antalya, Denizli, Muğla, Uşak, İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Eskişehir, İstanbul ve Kırıkkale illerinde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında İ.Ö., O.G. ve T.G.'nin de bulunduğu 101 şüpheli gözaltına alınırken, yurt dışında olduğu belirlenen 3 şüpheli için çalışmalar sürüyor.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 otomobil, ev, iş yeri, ruhsatsız tabanca, 6 altın bilezik, 11 çeyrek altın ve 227 bin 600 TL ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 101 şüpheliden 52'si tutuklanırken, 45'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 4 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

2573-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.