Şanlıurfa'da Tehlikeli Alanlarda Yüzme Yasağını İhlal Eden 32 Kişiye 94 Bin 496 TL Ceza
Şanlıurfa Valiliği'nin tehlikeli sularda yüzme yasağı kararına uymayan 32 kişiye toplam 94 bin 496 TL idari para cezası uygulandı. Valilik, su kanalları, barajlar ve göletler gibi riskli alanlarda yüzmenin yasak olduğunu hatırlatarak, vatandaşları bu tehlikelere karşı uyardı. Yaz aylarında sulama kanallarında yaşanan boğulma vakaları nedeniyle alınan bu önlem, vatandaşların can güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.
Türkiye'nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa'da, son iki yılda sulama kanallarında 54 boğulma olayı yaşandı. Bu durum, valiliği tehlikeli sularda yüzme yasağı kararı almaya itti. Vali Hasan Şıldak, karara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmasının önemini vurguladı.
Vali Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma birimlerinin denetimlerini sürdürdüğünü ve karara uymayan 32 kişiye ceza kesildiğini belirtti. Şıldak, vatandaşlara yasaklama kararına uymaları ve çocuklarının tehlikeli alanlara girmelerine izin vermemeleri konusunda çağrıda bulundu. Valilik, vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve boğulma olaylarını önlemek için denetimlerini sıklaştıracağını açıkladı.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.