Yerlikaya: 3 suçlu Almanya ve Hırvatistan'da yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan üç suçlunun yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ç.A., M.D.Ç. ve H.D. isimli şahısların yakalanma ve iade süreçlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti.
Yerlikaya, bu kabine döneminde 337 suçlunun ülkeye iadesinin sağlandığını vurguladı. Açıklamada, Ç.A.'nın Almanya'da, M.D.Ç.'nin Hırvatistan'da ve H.D.'nin Almanya'da yakalandığı belirtildi. Ç.A., "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma, sağlama" suçundan, M.D.Ç. ise "reşit olmayan kişiye cinsel saldırı" suçundan kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranırken, H.D. "uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etmek" suçundan ulusal düzeyde aranan şahıslardı.
Bakan Yerlikaya, "Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk Polisinden kaçamayacaklar." diyerek, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünü tebrik etti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.