Türkiye'ye hilafetin yeniden getirilmesi ve Atatürk düşmanlığında dış güçlerle yapılan işbirliğine ilişkin bir video sosyal medyada gündem oldu.

Spiker ve seslendirme sanatçısı Levent Yıldız, yayınladığı video ile Atatürk düşmanlığı yapanların bunun için dış güçlerle yaptığı işbirliğini gündeme taşıdı. Yıldız, “Bu videoda kimin hangi amaçlarla hilafeti getirmek istediğini aslında hilafetçiliğin kimlerin kontrolünde olduklarını kendi ağızlarından itiraflarıyla öğreneceksiniz” dediği videoda, CIA'nın hazırladığı Sivil Demokratik İslam raporunu  kaynak göstererek, Türkiye'de hilafetin canlandırılması için yapılan çalışmaları anlattı.

Meseleyi tam anlamak için olaya 2004’ten itibaren bakmak gerektiğine işaret eden Yıldız, “Raporu yıllar önce benim sunduğum Cengiz Özakıncı ile Tarihin Bilinmeyen Yüzü ekranına taşımıştık” diyerek, buna cevabın Atatürk karşıtlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu’ndan geldiğini anlattı.

Yıldız'ın çok ses getiren videosunda Kadir Mısıroğlu şunları söylüyor:

"Amerika’nın ihtiyacı petrole, benim de ihtiyacım tarihi müesseselerime dönmeye. Bu menfaati mükavelinde bana yardımcı oluyorsa ‘Allah razı olsun’ derim. Ya Amerika’nın desteğiyle gelen, Amerika’nın kuklası bir halife gelse, gelsin de kim gelirse gelsin. Hilafeti geri getirelim. Bunun ispatı nedir, bu iş için Clinton zamanında çalışan heyetten bana da teklif geldi; ‘Bu iş nasıl gerçekleşir.’ Ben durup dururken bu raporu yazmadım ya…"

Videoda, aynı tarihlerde ABD Başkanı Bill Clinton’ın sözleri de yer alıyor. Clinton o açıklamasında "Siz kalıcı Barış'a ülkeye içi ve dışında huzur ve emniyete katkıda bulunuyorsunuz ve Fethullah Gülen tarafından teşvik ilham edilen hoşgörü ve dinlerarası diyalog ideallerinin yayılmasına katkıda bulunuyorsunuz. Siz bu Gülen’in teşvik ettiği ülkelerin sosyal ülkeler ötesi sosyal hareketini her gün yaşayarak bizzat yaşantınızla gerçekleştiriyorsunuz. Sizleri Amerika'ya katkılarınızdan dolayı daha güçlü Türk Amerikan ilişkilerine ve birbirimizi daha iyi anlamaya sebep olduğunuzdan dolayı hususan eşim Hillary, ve bana gösterdiğiniz dostluktan dolayı çok teşekkür etmek istiyorum Sağ olun." ifadelerini kullanıyor.

"Atatürk düşmanlığında kimler kimlerle beraber" başlıklı video sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

Editör: Yadigar Hanım