Kahramanmaraş merkezli depremle çok sayıda can kaybı ve yaralının olduğu, bir çok binanın enkaza dönüştüğü Hatay'a yardım gitmemesi eleştirilere neden olurken, Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün eski Başkanı Zekiye Yiğitbaşı da duruma isyan etti.

Yiğitbaşı, Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalındaki programında 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Hatay'a yardım ulaştırılmadığını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Bölgedeki durumu gözyaşları içinde anlatan Yiğitbaşı, "Burada kimse yok AFAD yok, devlet yok. Durum çok vahim, Antakya artık yok. Atatürk'ün emaneti artık Hatay yok. Binlerce kişi öldü binlerce kişi." ifadelerini kullandı.

“HER ZAMANKİ GİBİ TERK EDİLDİK. ANNEMİ KAYBETTİM GALİBA”

Çaresiz olduklarını ve gelecek yardımları beklediklerini anlatan Yiğitbaşı, "10 bloklu, kocaman bir site yerle bir oldu. Durum çok vahim, Antakya artık yok. Atatürk'ün emaneti artık Hatay yok. Binlerce kişi öldü binlerce kişi. Terkedildik. Her zamanki gibi terk edildik. AFAD yok, devlet yok, kimse yok. Hatay nerede Suriye'de mi? Açız, susuzuz, çocuklar ve torunlar yanımda, annemi kaybettim galiba! Şehir dışına çıkma imkanı yok, yollar yarılmış! Havaalanına gelen uçaklar geliyormuş ama geri gidiyormuş. Biz arabadayız, arabalarda oturuyoruz. Hiçbir yardım yok! AFAD çökmüş burada. Dışarıdan gelecek olan yardımları bekliyoruz." diye konuştu.

Bu sözlerin ardından Cüneyt Özdemir'in de gözyaşlarına hakim olamadığı ve konuşmakta güçlük çektiği görüldü.

Editör: Yadigar Hanım