Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan Tank Uzman Çavuş Selçuk Kurt'un şehit olduğunu duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde, 13 Ocak 2023 tarihinde, BTÖ mensuplarınca bir Üs Bölgemize açılan taciz ateşi sonucunda ağır yaralanan Tnk. Uzm. Çvş. Selçuk Kurt derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı. Akar mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 13 Ocak 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerini kullandı. 


MERSİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SURİYE'de, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde teröristlerce üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt'un (37) acı haberi, Mersin'deki ailesine ulaştı.

Şehit Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt'un Marsin'in Toroslar ilçesi Yalınalak Mahallesi'ndeki evine gelen askeri heyet, acı haberi eşi Ebru Kurt'a verdi. Acı haberin ardından şehidin evinin önüne ve çevreye Türk bayrakları asıldı. Eve giden ailenin yakınları ve komşuları da başsağlığı dileklerini iletti.


ANNE- BABA ŞEHİR DIŞINDA ÖĞRENDİ

Öte yandan şehidin anne- babası Zekeriya ve Hatice Kurt çiftinin ise oğullarının şehit haberini şehir dışında öğrendi. 1 çocuk babası şehidin ne zaman ve nereye defnedileceği konusunda ise henüz bilgi verilmedi. 

Editör: İlayda Şimşek