Atila Kaya’dan çok kritik MHP ve Ülkü Ocakları açıklaması

Atila Kaya’dan çok kritik MHP ve Ülkü Ocakları açıklaması
15 Temmuz sonrasında MHP'nin Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine desteğini eleştirerek Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Atilla Kaya, canlı yayında konuştu.

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı, eski milletvekili ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Atilla Kaya, "Ülkücülüğün kurumsal olarak temsil edildiği yer MHP ve Ülkü Ocakları’dır" dedi.

Ruşen Çakır'ın Youtube kanalı medascope'de canlı yayına çıkan Atilla Kaya bu konudaki görüşlerini belirtti.

Atilla Kaya'nın konu ile ilgili sözleri şöyle:

"HDP hariç bütün partilerde Ülkücü kökenli insanlar var. Ülkücü Hareket dediğiniz zaman aklınıza ne gelir doğal olarak? Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkü Ocakları ve bunların oluşturduğu camia gelir. Dolayısıyla ben, Ülkücülüğün kurumsal anlamda temsil edildiği yerin, Milliyetçi Hareket Partisi ve onun yan kuruluşları olan Ülkü Ocakları’nda olduğunu düşünüyorum. Ona inanıyorum. Ama bu şu demek değildir, tek tek başka partilerde Ülkücü yok demek anlamına gelmiyor."

BAŞBUĞ UN YOLU

Başbuğ Alparslan Türkeş'in gösterdiği yolun da bu olduğunu ifade eden Kaya,

"Elbette ki, başka partilerde Ülkücüler var. Ama kurumsal olarak rahmetli Başbuğ'umuzun da çizdiği çerçeve budur." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.