DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, üçüncü mitingi için Yozgat’a geldi.

Enflasyon sürekli yükselmiş. 5 yıldır yükseliyor, ‘Daha da düşecek' diyor. ‘Müspet sonuçları göreceğiz' diyor. Çarşıda, pazarda, markette müspet fiyat gören var mı? Belgeleriyle her şey ortada.5 senedir tek yetkiyi toplamış, enflasyonu düşüremiyor. Enflasyonu nasıl patlattığı ortada.” Dedi.

‘HOP, 1 DAKİKA DUR!'

“‘Enflasyon dünyanın her yerinde yüksek' diyorlar. Hop,1 dakika dur! Savaşın ortasındaki Rusya'da enflasyon %15. Amerika'da %8,5. Almanya'da %7,5. Güney Kore'de %6. Çin'de %2,7. Japonya'da %2,4.Siz kimi aldattığınızı zannediyorsunuz? Rekor Türkiye'de.”

'20 YILDIR ANLAMADI, ANLAMIYOR'

“Hani ‘Yüksek faiz sebep, yüksek enflasyon sonuç'diyor ya. Bu doğru değil. Erdoğan sebep, yüksek faiz ve yüksek enflasyon sonuç. Doğrusu bu.2018'den bu yana bütün yetkiyi kendi üstünde topladı. Atsın bir imza da düşürsün. Elini tutan mı var? Enflasyon da faiz de talimatla düşmez, güvenle düşer. 20 yıldır bunu anlamadı, anlamıyor.”

‘2023 HEDEFLERİMİZE NE OLDU BEŞTEPE?'

“2023'e 4 ay kaldı.2023 hedeflerimize ne oldu Beştepe? Kişi başı geliri 25 bin dolar hedefliyorduk. Olmadı. Ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisine sokacaktık. Olmadı. İhracatımız 500 milyar dolara çıkaracaktık. Olmadı. Ehil ve dürüst kadroların çoğunu uzaklaştırdılar. İstişareyi terk ettiler. Bu güzel hedeflere giden yoldan saptılar. Ülkenin istikametini, adalet yolundan, demokrasi yolundan saptırdılar. Taşın, çamurun içinde debelenip duruyorlar.”

Editör: Habererk Habererk