MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin yönetim ve disiplin kurullarının ortak toplantısı sonrası basına konuştu. Bahçeli, ‘Davamız hak ve hakikat davasıdır. 55 yıllık tarihimizi aydınlık bir gelecekle birleştireceğiz.’ diye belirtti.

Bahçeli, muhalefete sert eleştirilerde bulunarak, “CHP DEM’lenince aklını yitirdi, yılanla kucaklaştı. Kent uzlaşması dedikleri PKK işbirliğidir, ülkemize karşı beşinci kol hareketidir. CHP’de Atatürk’ün izinden giden kalmamıştır” dedi.

‘CHP, YEREL YÖNETİMLERDE BÖLÜCÜLERE TESLİM OLMUŞTUR’

Bahçeli, muhalefetin Türkiye’yi karartma ve yakıp yıkma çabasının tedavi edilmez bir hastalık düzeyine ulaştığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bu muhalefetin hayali yıpranmış, sesi solmuş, nefesi tükenmiş, gücü kalmamış, baskı altına alınmış, her yanı kanayan çaresiz bir Türkiye’dir. Bu muhalefetin amacı kendini kapatan, çevresine yabancılaşan, milli haklarından ve yüce hedeflerinden vazgeçen bağımlı bir Türkiye’dir. Bu muhalefet Türkiye’ye tamamen yabancılaşmış, Türk milletiyle gönül bağını ve ahlaki ilişkisini çoktan yitirmiştir. Türkiye’yi açların özgür, tokların köle olduğu bir ülke yapmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde, merkezi yönetimin amaçlarıyla uyumlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin niteliğiyle örtüşen değerli bir sonucun alınması yeni yüzyılın en önemli demokrasi zaferi olacaktır. Yerel yönetimlerde kargaşa ve çatışma bitmelidir. Her işi eline yüzüne bulaştıran, adeta kriz üretim fabrikasına dönüşen, DEM’lenince aklını ve dengeyi yitiren CHP’nin şu anda yönettiği belediyelerin milletin iradesiyle düzeltilmesi ve iyileştirilmesi en büyük hedef ve dileğimizdir. CHP, yerel yönetimlerde başarısızlığın simgesidir. CHP, yerel yönetimlerde çaresizliğin örneğidir. CHP, yerel yönetimlerde bölücülere boyun eğmiş, teslim olmuştur.”

Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek

‘KENT UZLAŞMASI DEDİKLERİ PKK İŞBİRLİĞİDİR’

Bahçeli, CHP’ye yönelik eleştirilerine devam ederek, “Rezilliğin girdabına düşmüş yerel yönetimlerle yeni yüzyılın öncü ülke Türkiye’sine ulaşmanın hayal olduğunu anlamalısınız. Ne kadar saklasalar da, ne kadar kaçamak yapsalar da, zaman zaman göz boyamak için kayıkçı kavgasına girişseler de, CHP ile DEM omuz omuza, diğerleri de yedekte beklemektedir. Rezillik masanın altından üste çıkmıştır. Oyunu biliyoruz, rol dağılımını anlıyoruz. ‘Kent uzlaşması’ dedikleri PKK işbirliğidir. ‘Kent uzlaşması’ dedikleri ülkemize karşı beşinci kol hareketidir. CHP bataklığa saplanmış, yılanla dost olmuştur. İstanbul’da davetiye krizi çıkaran, Cumhurbaşkanı Yardımcılığına göz kırpan, şehremini görevini ihmal eden, partisinin eş başkanı gibi davranan şuursuz şahıs için artık son perde açılmıştır. Aynı durum Ankara, İzmir ve diğer CHP’li ve DEM’lenmiş belediyeler için de geçerlidir. Ülkemizin önünü kesenleri kenara itmek, Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşüne katkı sağlamak aziz milletimizin artık demokrasi ve irade sorunu haline gelmiştir” diye konuştu.

‘CHP’DE ATATÜRK’TEN ESER KALMAMIŞTIR’

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya da değinerek, "Özgür Bey’in, hayal görerek grup toplantısında yaptığı konuşma ruh sağlığı hakkında hepimizi endişelendirmiştir. Bu konuşmasında milletvekillerine, ‘Atatürk sizden partisini iktidar yapmanızı istiyor’, diyerek garip bir açıklamada bulunmuştur. Bizim merak ettiğimiz Özgür Bey’in, ne zaman aziz Atatürk’le irtibat kurduğu, nasıl konuştuğu, mesajları nasıl aldığıdır. Eğer ruh çağırma seanslarına girip bir sonuca vardığını söylerse kendisine acıyacağız, hayalleri gerçek sanmasının ağır sonuçlarına yakında katlanacaktır. Yok yalan söylüyorsa, bu sefer de yalancı ve siyasi soytarı olarak anılacaktır.

Kaynak: DHA