CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ndeki iddialı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran hezimetinden sonra istifa ederek kurduğu Memleket Partisi'nin seçime hazırlık çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Memleket Partisi lideri İnce'nin yürüttüğü bu çalışmalar kapsamındaki duraklarından biri de Balgat olmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'nde Devlet Bahçeli başkanlığındaki parti heyetiyle bir görüşme gerçekleştiren İnce, basına verdiği demeçte muhatabına partisinin 'Tarımsal Üretim Su ve Gıda Güvenliği Raporu'nu sunduğunu ifade etmişti.

Gazeteci Fatih Ergin, İnce ile Bahçeli arasındaki görüşmeye dair gündemi sarsacak bir iddia ortaya attı. Ergin'in iddiasına göre MHP lideri Bahçeli, bu görüşmede Memleket Partisi'ni Cumhur İttifakı'na çekmek için çaba sarf etti.

Ergin, söz konusu kulis bilgisini şu ifadelerle okurlarına sundu:

"MHP kaynaklarından benim aldığım bilgiye göre sayın Devlet Bahçeli, Muharrem İnce’yi muhalefetin muhalefeti olarak kendilerine en yakın isim olarak görüyor. MHP Genel Merkezi’ndeki görüşmede de İnce’nin ve partisinin Cumhur İttifakı katılması noktasında nabız yoklaması yapmış. Bahçeli ile İnce görüşmesinin arka planı budur."

Editör: TE Bilişim