Yerlikaya, son 6 günde Antalya’da 8, Muğla’da 1 olmak üzere toplam 9 ceset bulunduğunu duyurdu. Yerlikaya, Antalya’daki cesetlerden birinin, yakın zamanda kayıp olan M.Ş.E’ye ait olabileceğini, kesin sonucun adli tıp raporuyla belli olacağını belirtti. Yerlikaya, Antalya’daki diğer cesetlerin giysilerinin Suriye menşeli olduğunu, birkaç ay önce Lübnan ile Suriye arasındaki kıyıdan yaklaşık 90 kişilik bir teknenin Kıbrıs yönüne gittiğini, daha sonra tekneyle irtibatın kesildiğini ve teknenin kaybolduğunun tespit edildiğini aktardı.

“CESETLERİN AKINTI, RÜZGÂR VE DALGA NEDENİYLE ANTALYA KIYILARINA GELMİŞ OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR”

Yerlikaya, Meteorolojik verilere göre son bir haftada esen rüzgârın Güney’den, dalgaların ise Güney Doğu’dan geldiğini ifade etti. Yerlikaya, bu nedenle akıntı ve rüzgarın cesetleri Antalya kıyılarına getirmiş olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Yerlikaya, ayrıca Muğla’daki cesetin 6 Ocak 2024’te kaybolan 3 kaçak göçmenden biri olma ihtimali olduğunu da ekledi.

CESETLERİN KİMLİK TESPİTİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sinop Nükleer Projesi protestosu Sinop Nükleer Projesi protestosu

Yerlikaya, kıyıya vuran cesetlerin kimlik tespiti çalışmalarının devam ettiğini, kolluk birimlerinin Cumhuriyet Savcılıklarıyla işbirliği içinde olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haber merkezi