Afganistan'da kadınlara uygulanan aşırı baskıcı rejimin yaşandığı şu günlerde, başörtülü bir vatandaşın sözleri yeniden gündem oldu: "Özgürlüğü bana Ak Parti mi verdi? Seçme seçilme hakkını, özgürlüğümü bana veren Atatürk."

Türkiye'deki kadınların sahip olduğu özgürlükler ile ilgili konuşan kadın sosyal medyada gündem oldu.

Yapılan röportajda, kadınların başörtüsü özgürlüğüne Atatürk sayesinde sahip olduğunu söyleyen vatandaş cümlelerine şu şekilde devam etti:

“AKP mi verdi bana bu başörtüsü özgürlüğünü, hayır Atatürk verdi. Seçme seçilme hakkını bana Tayyip Erdoğan vermedi, AKP vermedi, bana bunu Atatürk tanıdı. O olmasaydı biz buralarda olamayacaktık.

Bunu bana Atatürk verdi. Atatürk şu anı görseydi kahrından, üzüntüsünden mahvolur ölürdü. Bu ülke bunu kabul etsin. Ben kendi inancım için örtünüyorum.”

Bahsi geçen röportajdan sonra sosyal medyada yapılan yorumlarda, Afganistan'da kadınların sokağa çıkmalarının bile yasaklandığı bugünlerde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yıllar önce Türk kadınlarına hayatın her alanında verdiği değer ve önem bir kez daha hatırlandı.

Editör: Bumin Kağan Muti