Gazeteci Barış Yarkadaş, KRT'de katıldığı "Şimdiki Zaman" programında yasadışı sitelerinin özellikle KKTC'de merkezlerinin olduğu ve bu sitelerin Paparayla nasıl para transferleri yaptıklarını ve kara para akladıklarını anlattı.

Barış Yarkada, programda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili izleyiciler bunlar uzun yıllar KKTC'de polis olarak çalışmış ve şu anda Lefkoşe'de emekli olarak yaşayan bir vatanseverin anlattıkları.

Gerçekten anlattığı şeyler Gürkan Ben bunları not aldım. Diyor ki burada diyor. Bu paraların birçoğu Türkiye'de de bir dönem TV100'ün sık sık gündeme getirdiği üstüne gittiği papara üzerinden bunların hesapları aktarılıyor…”

"PAPARANIN DENETİMİ YOK"

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Yarkadaş, adeta bir dolandırıcılık yöntemi haline gelen papara ve benzeri sistemlerin denetiminin olması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Papara bir bankacılık yöntemi.  Siz burada hesaplar biriktiriyorsunuz. Onlardan size bir cüzdan veriliyor. Aslında ortada fiili bir para yok, sanal para var. Ama diyor ki mesela bu papara sistemini anlatan polis şefimiz, "ben bugün Lefkoşa'da bir kafede yemek yedim yemeğin ücretini Bıtcoin'le ödedim." diyor. Çünkü bunun bir denetimi yok kontrolü yok. Yasası yok.

Bu papara yönteminin bir denetim altına alması lazım. Paparayı mesela kim koruyor. Bütün televizyonlarda reklamlarını görüyoruz. Gazetelerde reklamlarını görüyoruz. Paparanın denetimi yok.”

Editör: TE Bilişim