Görseller ile görünenler arasında uçurumlar var...

Manisa'da Karalama kampanyaları ve algı operasyonları devam ediyor. Her ne kadar zaman zaman eleştirilerimizin hedefine girse de, Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün bu kadar bu kadar algı operasyonunu ve eleştiriyi hak etmiyor.

Yiğidi öldür ama hakkını da ver demişler.

Bu aralar Manisa'da bir ''Çoban Ateşi'' yakılmaya çalışılıyor!...

Peki neden böyle bir yol izleniyor?

Bunun bir tek sebebi var oda KOLTUK.

Niye mi?

Manisa'da AK Parti teşkilatları araları iyi olan ve teşkilat mensuplarınca sevilen bir ismi gündemden düşürmeyip, 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığına hazırlamaya çalışıyorlar. Bunu kesin bir dille söylüyorum.

Bu kişi o kişi değil.

Neden mi?

Olmaz.

Nedenini size  kısaca  anlatmaya çalışacağım.

Manisa Merkez ve ilçelerinde  son zamanlarında başlatılan projelere hız verilmesiyle birlikte başlayan kamuoyunda ki; gerek sözel gerek yazısal olaylara baktığımızda Merkezde ve ilçelerde plansız programsız bir çalışmanın yapıldığı alenen ortada. Ama bu çalışmalar kapsamında yapılan işlere baktığımızda ise, şöyle bir şey çıkıyor karşımıza; Takdire şayan sadece hizmet... Peki bu hizmet neden bu kadar gecikmeli başladı, diyenleriniz olacak aranızda tabi ki sormak sizlerinde en doğal hakkı diye düşünüyorum.

Neden? 4 yıl çalışmayıp düğün, dernek, sünnet, mevlit, cenaze namazları, toplantılar, açılışlar vesair niçin bu kadar beklendi.

Neden mi beklendi?

Ben sadece şahsi düşünce ve fikrimi söylüyorum. Hani o ilk gündeme geldiğinde bizlerin olmaz dediğimiz ve eleştiri yağmuruna tuttuğumuz. Manisa'da bunun tutmayacağını ilerde büyük sorunlarla bizleri ve Manisa'lıları baş başa bırakacağını ifade ettiğimiz, ancak yine her zaman olduğu gibi takım tutar gibi parti tutanların yandaşların yere göğe sığdıramadıkları büyükşehir yasası var ya, Manisa'nın içine edilmesine hiç bir işin yoluna bir türlü girememesine neden olan, işte tamda bu yüzden.

Şimdi gelelim asıl meseleye hani bir kaç gündür ''ÇOBAN ATEŞİ'' diye manşetler attığımız ama yorumlarımızı katmadığımız haberlere ve iddialara Manisa büyükşehir belediyesinde yaşananlara herkesin konuştuğu ama nedense yine meslek taşlarıma da bir sitemde bulunacağım.

Nedense, nasıl Hükümetin, yandaş medyası varsa hem Cengiz Ergün'ün hem de diğer gurupların kendilerinin oluşturdukları medya ağları ve yandaş internet sitelerinde yazılanlara çizilenlere bir değinelim.

İşte bu yüzden olmaz.

Arkadaş adam akıllı, Manisa'da insanları bilgilendirecek veya gerçekleri yazacak neden bir medyamız ya da basınımız yok!

Bu kadar mı?  Korkuyorsunuz. Korkmayın. Allah Cesurları sever.

Biliyor musunuz bizim internet sitemizin sloganı niçin ''GÜCÜ CESARETİNDE'' yada Gazetemizin sloganı niçin ''Manisa'nın En  Cesur Habercisi'' işte tamda bu yüzden. Ama bir fark var bu sloganları biz koymadık. Bu sloganları Manisalılar kamuoyu verdi.

Hani bazı cesur yürekli memurlar, işçiler, sanatkarlar vardır ya görev alınmaz verilir. ifadelerini kullanırlar işte aynen öyle bizde bu sloganları almadık verdiler.

Neyse!..

Biz dönelim konumuza bize girdik mi çıkamayız ve bu yazı son bulmaz.

Geçtiğimiz günlerde ve süreçte bir takım olaylar oldu sessiz sessiz pusu da bekleyenler, pususunu attı şimdi gereğini yapmaya çalışıyorlar.

 Nedir bu gerçekler?

1- Böl, parçala, seyret. Arkasından sen yönet,

2 - Yerse bu millet, Algıyı yarat, keyfine bak.

Şimdi dedik ya yiğidi öldür hakkını yeme diye bir süre önce bir yazı kaleme almıştım. Yazımın başlığı şu şekilde idi. ''Hayırdır hemşerim, Siz ne ayaksınız'' peki niçin böylesine bir bir başlık ile yazı kaleme almıştım işte tamda bu günler için. İşte o yazımı okuya bileceğiniz link merak edenleriniz girip okuya bilir. http://www.haberkasaba.com/yazarlar/hasim-karatas/hayirdir-hemserim-siz-ne-ayaksiniz/148/ yazımda ki dip notlar şu ifadeleri içeriyordu.

''Son zamanlarda MHP'li Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün itibarsızlaştırılmak istendiği ve yıpratılmaya çalışıldığı gün yüzüne çıktı.''

Demem o ki; 30 Kasım 2017 tarihinde yazdıklarım şimdi şimdi meyvesini vermeye başladı söylemlerimizde ve yorumlarımızda yanılmadığımı görmüş olduk.

Her birinizin bildiği hususlar bunlar Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün, kim ne derse desin başarılı bir belediye başkanı tabi ki herkesin olduğu gibi onunda hataları var. Yok değil!..  Ama bu kadar algı operasyonlarına maruz bırakılıp yerden yere vurulacak kadar değil.

Sevgili okurlarım çok kıymetli hemşerilerim.

Manisa merkez dahil tüm ilçelerimizde hummalı bir çalışma hummalı derken sakın yanlış anlamayın. 4-4 lük değil. 4 yıl yatıp son bir yıl kala çalışacaklarını bundan 3 yıl kadar önce dile getirmiştik ama bu Ergün'ün elinde olan bir şey değil ifade ettiğim gibi büyükşehir yasası ve bunun dezavantajları olduğu kadar etkileşimleri de oldu. Ergün zor anlar zor zamanlar yaşadı ama bu kadar zorluğun üzerinden gelmeyi başardı.

Yiğidi öldür hakkını ver derken, Sonuçta hükümet arkasında değil, elinden geleni yapmaya çalışıyor kısıtlı imkanlar ile bizler bunu biliyor ve görebiliyoruz.

Geleceğe dair bunca güzel çalışmanın yapılmasına karşı olmadığımızın bilinmesini isterim. Ne var biliyor musunuz. Bu işlerin başına geçen ve bu işleri yürütenler bilinçsiz yada şu ifadeleri kullanayım. İş bilmezler bilmiyorlar da!... Keşke daha tecrübeli bir ekip olsaydı ve başkan daha tecrübeli bir ekiple çalışsaydı. Belki her şey daha güzel olacaktı. İlçeleri kaleme almıyorum. Hele ki ilçe belediye başkanlarının özelliklede bazılarının isimlerini bırakın kaleme almayı ağzımıza bile alınmayı hak etmiyorlar.

Ama herkesin kabullenmesi gereken bir durum var.

Ergün başarılı bir başkan sadece ekibinde sıkıntı var. Şimdi bu sözlerimi evirip çevirip bir yerlere çekenler olacak başkanı savunduğumu iddia edecekler. Ya yapmayın tüh kaka dediğiniz adamı bu gün kendi teşkilatınıza gelse havada yakalayacak affedersiniz elini eteğini öpeceksiniz. Bırakın bu yapmacık kimsenin yemediği algı operasyonlarını bunu vatandaş yemez.

Hak edene hak ettiğini verin beceremediğin halede makam ve mevki meşgul etmek ihanettir.

Sormak istiyorum.

Sayın hükümetimizin Manisa da ki; temsilcilerine soruyorum. Manisa - Turgutlu arasında ki karayolu halen neden bitmiyor. Bitirilmiyor. Uzun yıllardır yapılan yolar ile övünenler neden? Manisa ve Turgutlu arasında ki yapılan yol ile övünemiyorlar. Halen berbat bir yol olan ve halen bitmeyen yolun hesabını verin ilk önce siz.

Eleştiri ise eleştiri. Ergün'ü benim kadar eleştiren yoktur inanın. Ama ne var biliyormuşsunuz, adam çırpınıyor hükümeti arkasına alan bir adam değil kendi çabalarıyla Ankara'nın kapılarını aşındıran bir adam ve biliyor musunuz Cengiz Ergün bana göre adam gibi adam.

2019  yerel seçimlerini kazana bilir mi?..

Orasını bilemem o halkımızın takdiridir. Ama bildiğim bir şey var. Mesela Turgutlu'da açılan arıtma tesisinde ki bir konuşmasını hatırlıyorum. Konuşmacı İlçe belediye başkanı bir siyasi gaf yaptı. Akıllı siyasetçi yerin altına yatırım yapmaz dedi.

O eleştirdiğiniz, eleştirdiğimiz, yerden yere vurduğunuz, zaman zaman bizimde kıyısından köşesinden tırmaladığımız, Cengiz Ergün ise çıktı kürsüye aldı mikrofonu eline evet doğrudur.  ''Biz siyasi yatırım değil halkımıza Manisalılara hizmet için varız. Biz yatırım değil hizmet yapıyoruz'' dedi herkesin gönlünü kazanmayı bildi.

Burada anlatmak istediğim Ergün bir şeyler yapıyor.

Bunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz ve Ergün akıllı bir siyasetçi akıllı bir belediye başkanı, akıllı bir adam onu yıpratmanın ve makamından etmenin zor olduğunuz sizlerde çok iyi biliyorsunuz ve belki yerse halkımız algı operasyonları ile yıpratmaya yerden yere vurmaya çalışıyorsunuz. Ayıp ayıp mademki gündeme gelmek, gündemde kalmak, siyaset yapmak istiyor. 

Bu milletin takdirini kazanmak istiyorsunuz. Yapmacık işlerle değil kalıcı eserlerle hizmet aşkıyla sizlerde elinizi taşın altına koyun ve ilk önce şu Manisa - Turgutlu arasında ki yolun tamamlanmasını sağlayın. Her defasında engel olmaktan bir sorun çıkarmaktan bıkmayan kendi çıkarları için kendi menfaat ve siyasetleri için yapmayacağı olmayanların laf kalabalığı ile basit oyunlarla Ergün'ü yıpratamazsınız. Sizin daha gerçekçi adımlar atmanız gerekiyor.

Elinde belge olduğu iddia edenlerin, elindeki; belgeleri kamuoyu ile paylaşmalarını istiyoruz. 

Buradan Manisa siyasetçilerine tavsiyem altını dolduramadığınız göz boyama ve algı yaratmak yerine Manisa'nın gelişmesi ve kalkınmasına katkıda bulunmanızı tavsiye ederim.

Manisa'da olduğu gibi 'Yanan Çoban Ateşi' Tüm Türkiye'de yanıyor. Mesela Fethiye Belediyesi gibi, sizlerinde malumudur. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti'ye katılıyor.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Nisan Perşembe günü Fethiye'ye gelerek Saatcı'ya parti rozetini takacak.

Sevgili ve çok kıymetli okurlarım ve takipçilerim, ilerleyen günlerde farklı konularda ve Manisa'daki gündemi özetleyecek yazılarla karşınıza çıkmak dileklerim ile sizleri selamlıyorum.