Batı Avrupa Türklerini soğuk kış aylarında, çok sıcak olaylar bekliyor

1. Koronavirus dünyanın mücadele ettiği.

2. Çok önemli 10 milyon Türkü ilgilendiriyor AIA [ Automatischer Informationsaustausch ] otomatik bilgi paylaşımı.

Bu anlaşma AB kapsamında bugün ki Başkan Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı hükümeti tarafından imzalandı.

Anlaşma gereği sizin Türkiye'deki banka hesaplarınız, köydeki tarlanız eviniz, kasabadaki, şehirdeki çok katlı binalarınız, yazlığınız kısaca neyiniz var yok Türkiye bilgi vermek durumunda zaten çıkacak ortaya.

Alman vergi dairelerine 30 Eylül'den itibaren aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 110 ülkeden Almanya'da yaşayan insanların banka bağlantıları üzerinden mali dökümleri bildirilecek.

Özellikle yardım alan sosyal yardım, kira yardımı, bakım yardımı gibi kesim çok tedirgin.

Sizin tarlanın, köydeki evin değeri olup olmadığı önemli değil.

Batı Avrupa Türkleri yıllarca imamından, işçisi, işsizi, esnafı, dönercisi, berberi, terzisi, fabrikatörlere kadar Almanya'da gelir vergisi, vergi denkleştirmesi [ Einkommensteuer - Steuerjahresausgleich ] yapınca.

Eşler karı - koca taahhüt ediyoruz ki ; [ hiermit versichern die Eheleute daß die Angaben Wahrheitsgemäß sind ] paylaştığım bilgilerin doğru olduğuna.

Yurtdışında Türkiye'de hesabı olanlar, tarlası malı mülkü olanlar.

Aslında bu sene Eylül ayı ile yapılması gereken uygulamalar.

Koronavirus sebebi dolayısıyla önümüzdeki 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Batı Avrupa Türkleri geçmişte buna benzer Alman maliyesinin ağır yatırımlarına uğradılar.

Başta Merkez Bankası, Kombassan, Yimpaş, Jet - PA gibi şirketler tarafından Almanya'ya büyük meblağlar ödemek durumunda kaldılar.

Vatandaşı uyarma, bilgilendirmekle görevli ne 13 Konsolosluktan bilgi var, Büyükelçi ne iş yaptığından kimsenin haberi yok.

4 milyon Türkün yaşadığı Almanya'da Büyükelçi ancak 10 Türk ırkçılar tarafından hunharca öldürülünce bir basın açıklaması yapınca görüyoruz.

Büyükelçinin görevini ne olduğunu ukalalık yapıp ifade etmek istemiyorum, lakin kendi toplumunun menfaat ve çıkarlarını kollayıp koruyamıyorsa.

Tabii burada binlerce dernekleri olduğunu iddia eden kurumları unutmamak lazım, onlar kendileri çok büyük olduğu için maalesef liyakatsiz yöneticiler dolayısıyla kendileri ile meşguller.

Sorun var demek ki; sorunda var!

Kalın sağlıcakla