Kılıçaslan: Yapay zeka meslekleri dönüştürüyor, prompt mühendisliği öne çıkacak

Kılıçaslan: Yapay zeka meslekleri dönüştürüyor, prompt mühendisliği öne çıkacak
Yapay zeka, iş dünyasında büyük bir dönüşüm yaratırken, prompt mühendisliği gibi yeni meslekler öne çıkıyor; şirketlerin ise teknolojik, sosyal ve yasal hazırlık yapması gerekiyor.

Coding Event Software Solutions Kurucusu Tufan Kılıçaslan, yapay zekanın meslekleri tamamen ortadan kaldırmak yerine dönüştüreceğini belirterek, bu dönüşümün beraberinde getireceği yeni meslekleri ve değişen iş dinamiklerini anlattı. McKinsey'in araştırmasına göre çalışanların yüzde 70'inden fazlası, üretken yapay zekanın işlerinin yüzde 30'undan fazlasını ellerinden alacağını düşünüyor. Kılıçaslan, bu değişimin iş dünyasında büyük bir etki yaratacağını ve şirketlerin bu dönüşüme sadece teknolojik değil, sosyal ve yasal boyutta da hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Kılıçaslan, yapay zekanın iş süreçlerini hızlandırdığını, otomasyonu merkezileştirdiğini ve iş yapış şekillerini kökten değiştirdiğini ifade etti. Daha küçük ancak daha verimli ekipler ve yapay zeka destekli operasyonların iş dünyasının yeni normu olacağını belirten Kılıçaslan, bu dönüşümün veri güvenliği ve etik sorumlulukları getirdiğini de hatırlattı. Gelecekte şirketlerin üretim hızının yanı sıra, ne kadar akıllıca çalıştıklarına göre de rekabet edeceklerini belirtti. Kılıçaslan, Turkcell için geliştirilen 'dünyanın ilk gezici internet festivali' projesinde ve Facebook Preferred Developer Consultant Programı'na kabul edilen ilk ajansın başarısında yer aldığını da anlattı.

Kılıçaslan'a göre, yapay zeka mesleklerin şeklini değiştirecek ve prompt mühendisliği gibi yeni alanlar öne çıkacak. Yazılım geliştiriciler, yapay zekayla nasıl daha iyi sonuçlar üreteceklerini öğrenmek zorunda kalacak. Bu değişimin yazılımcılarla sınırlı kalmayacağını, dijital pazarlamacılar, içerik üreticileri, proje yöneticileri, müşteri hizmetleri ekipleri, veri analistleri ve tasarımcıların da yapay zekayla uyumlu çalışmak zorunda kalacağını belirtti. Gelecekte meslekler, yapay zekayı kullanmanın yanı sıra, tasarlamayı, yönlendirmeyi ve sürekli geliştirmeyi de kapsayacak. Etik uzmanları, eğitim uzmanları, güvenlik danışmanları ve yapay zeka destekli müşteri deneyimi tasarımcıları gibi yeni rollerin kritik önem taşıyacağını vurguladı. Kılıçaslan, kodlama becerilerinin önemini koruduğunu, yapay zekanın otomatik kod üretmesinin işleri kolaylaştırsa da, temelini bilmeden oluşturulan yapıların verimli çalışmayacağını ve bu sistemleri inşa edenlerin yine yazılımcılar olacağını belirtti.

10124-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.